Atom Kupa Terem labdarúgó Torna PDF Nyomtatás E-mail
2013. március 03. vasárnap, 10:23Az „Atom Kupa” elnevezésű teremtornát 2013. január 19.- én az ASE Gesztenyés úti sportcsarnokában tartottuk.

 

A gyerekek hatalmas elánnal és lelkesedéssel játszották végig ezt a fél napot az ASE sportcsarnok nyújtotta kiváló körülmények között. A tornát az elmúlt évekhez hasonlóan hat csapatosra terveztük, melyre az idei évben mi két csapattal neveztünk: ASE 1 és ASE 2. Rajtunk kívül a Paksi FC, a Tolna, a Kalocsa és a dunaföldvári Holler UFC csapatainak legkisebb korosztálya képviseltette magát.

A tornát „körmérkőzéses” rendszerben bonyolítottuk le, tehát minden csapat játszott mindenkivel egyszer. A játékidő 1x12 perc volt, amely ebben a korosztályban még elegendő.

Mint ahogyan már említettem, két csapattal képviseltettük magunkat a tornán. Ezt a létszámunk is lehetővé teszi (19 fő) és így a játék lehetőség is jóval több. Éppen ezért kikerülhetetlen volt egy igazi „házi rangadó”létrejötte, amely ráadásul a torna nyitó mérkőzése volt.Ezen a mérkőzésen az ASE 2 csapata diadalmaskodott 2:0 arányban. Egy kis érdekesség ,hogy az ASE 1 számú csapatában 2008-as évi születésű kisgyerekek is lehetőséget kaptak és ők is remekül magállták a helyüket. Végrehajtottak egy nagy bravúrt is hisz legyőzték a torna második helyezettjét is, a Tolna csapatát 1:0 arányban. Ezen kívül 3:0-ra nyertek a Holler UFC csapata ellen, ami szintén nagy sikerélményt okozott a „kicsiknek”. A Kalocsa és a Paksi FC csapatai ellen is megállták a helyüket bár ott minimális különbségű vereségek voltak. A tornán végül az 5. helyen végzett az ASE 1-es számú csapata.

Az ASE 2 a házi rangadó megnyerése után a Holler UFC csapata ellen győzött 2:1 arányban, a Kalocsa ellen 1:1 döntetlent játszott (a kalocsai csapat a mérkőzés végén egy büntető rúgásból egyenlített, ami a mérkőzés folyamán összegyűlt minden harmadik szöglet után járt). Szerencsétlenségünkre a Paksi FC csapatától vereség lett egy utolsó másodpercben történő PFC egyenlítést követően még volt két büntető rúgásuk, amiből az egyiket be is lőtték, így 2:1 lett a vége a PFC elleni meccsnek. Az utolsó mérkőzésünkön a Tolna csapatától is sajnos kikaptunk 4:1 arányban és ezzel elúsztak a dobogós remények is.

Az ATOM KUPA végeredménye: 1. Paksi FC  2. Tolna  3. Kalocsa 4. ASE 2   5.ASE 1    6. Holler UFC