A lány csapat beszámolója PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 03. vasárnap, 18:19


A lányokkal az edzéseket július 9-én kezdtük el heti 3 edzéssel. A nyári időszakban az edzéslátogatás elég foghíjas volt a nyaralások, a táborok és a családi programok miatt. Így az érdemi munkát csak augusztus közepétől tudtuk elkezdeni.

Legfontosabb célkitűzés a nyáron az U15-ös csapat összeállítása volt. A feladat elég nehéznek bizonyult, de nagy nehézségek árán a csapat 21 fővel készen áll a bajnokság rajtjára. A csapat többsége fiatal és kezdő, így ez meghatározza edzői célkitűzéseimet: a játék megszerettetése, a sportághoz kötődés megszilárdítása, a technikai alapok megteremtése, a játékkészség alapjainak lerakása, az alapvető mozgáskultúra kialakítása. Nehéz feladat, de bízom benne, hogy heti 3 edzéssel, a mérkőzések tapasztalataival gazdagodva célkitűzéseimet meg tudom valósítani.

A nagy lányok 14 fővel vesznek részt az edzéseken. Náluk a cél: az eredmény centrikus játék hangsúlyozása, a speciális feladatokhoz szükséges technikai-taktikai tudás megszerzése, a mentális keménység megszilárdítása, az egyéni és a közösségi érdekek összehangolása, a kondíció játékkövetelmények szerinti alakítása.

Remélem, hogy a munkánk beérik, és nemcsak a részvétel, hanem az eredmény is fontos lesz.

Edző: Klopcsikné Somorjai Mária