Atomerőmű SE U-16,14,11 focicsapat őszi értékelése PDF Nyomtatás E-mail
2009. december 16. szerda, 09:17

Az Atomerőmű Sportegyesület labdarúgó szakosztályának félévi értékelése.

 

 U-16-os csapat

 A csapat létszámát tekintve örülni kell, mert 23 fővel kezdtük a nyári felkészülést. A felkészülés kezdetekor megfogalmazott célokat és a csapat elé kitűzött célokat csak részben sikerült megvalósítani, mert a júliusi és az augusztusi hónapokban nagyon hiányos volt a létszám a nyaralások miatt. Volt több olyan játékos, akivel csak iskola kezdéskor találkoztunk. A gyerekek elsajátították a 4-4-2-es játékrendszer és a területvédekezés alapjait, de mivel lényegesen idősebb és erősebb gyerekek ellen futballoznak a siker elmaradt. Reális esély 2-3 mérkőzésen lett volna a pontszerzésre, de 2-3 meghatározó játékos sérülése és súlyos egyéni hibák végett ez nem sikerülhetett. Mindezek ellenére dicséret illeti a gyerekeket, mert becsülettel végig dolgozták az őszi szezont, és a kudarcok ellenére az edzéseken való részvétel nagyon jónak mondható (18-20 fő).

Edző: Erdélyi Péter

 U-14-es csapat

A nyári felkészülést nagy létszámmal kezdtük (25 fő) és ez a létszám nagyjából megmaradt a végéig.  Jelenleg a keret 20 főből áll. Az edzéslátogatás kiválónak mondható, mert a gyerekek csak betegség, vagy iskolai elfoglaltság miatt hiányoztak az edzésekről. A kezdetekor megfogalmazott célokat úgy technikailag, mint taktikailag a csapat betartotta és nagy örömünkre ez az eredményességben is megmutatkozott. Az őszi fordulók után, az U15-s bajnokságban, ahol rendszeresen idősebb játékosokból álló csapatok ellen játszunk, jól szerepeltünk. A megszerzett 24 ponttal a 6. helyen áll a csapat a 16 csapatos bajnokságban. A 4-4-2-es játékrendszert a játékosok elsajátították és a játékrendszeren belül a csapat elé kitűzött feladatokat sikerült megvalósítanunk. Tavasszal a csapatot a 4-3-3-as játékrendszerben is szeretném játszatni. A célunk az, hogy az év végére a játékosok mindkét játékrendszert jól elsajátítsák. A mögöttünk álló csapatokat magabiztosan legyőztük, az élen állóktól, kettő csapattól szenvedtünk nagyobb különbségű vereséget, a többi vereségünk 1-2 gólos volt. Az ősszel nyújtott teljesítményük alapján külön játékost kiemelni nem szeretnék, mert mindenki hozzátett ehhez a sikerhez, úgy a kezdők, mint a kispadosak is.

Edző: Orosz József

 U-11-es csapat

A csapat 2009. szeptember elsején kezdte a felkészülést. A tudásszint felmérése után ősszel az edzéseken leginkább az egyéni képzésre helyeztük a fő hangsúlyt, célirányos labdaátvételek, fejeléstanulás valamint egyszerű (4:1; 6:2) elleni kisjátékokkal már csapatszintű munkát is végeztünk. A NUPI tornákon rendszeresen részt vettünk, ami jól szolgálta a kevésbé képzett labdarúgók felzárkóztatását.(mérkőzés lehetőség) A Regionális nyújtottpályás bajnokság is jól kiegészítette a gyerekek fejlődését, ahol a csapat hullámzóan szerepelt. Nyerhető mérkőzéseket veszített el ugyanakkor erősebb ellenfelekkel szemben diadalmaskodott. Tizennégy pontot gyűjtve a 3-4 helyen zárta az őszi szezont, ami jónak mondható az elvégzett munka alapján.


Edző: Sipos György Attila