U-11-es labdarugó csapat félévi értékelése PDF Nyomtatás E-mail
2010. december 15. szerda, 07:45

 

 

 


Januárban megrendezzük az immár hagyományos Gszelmann-kupát. A tavalyi gárdából néhány játékos maradt, így az első időszak az ismerkedéssel és az új játékosok felmérésével telt. Az edzéseket augusztus 18-án kezdtük el. Ezt megelőzően megismerkedtem a szülőkkel, négyszemközti beszélgetéseken felvázoltam a gyerekekre váró feladatokat és a velük szemben támasztott elvárásokat. Az edzéslátogatottság a nyaralások miatt eleinte változó volt.
A játékosok tudásszintje nagyon nagy különbségeket mutatott, így sokszor módosítanom kellett a korábban eltervezett feladatokat, gyakorlatokat.
(Sajnos ez a mai napig problémát okoz a szakmai fejlődés terén.)

Az ősz elejére kétféle edzésprogramot készítettem: három edzéssel egy héten + mérkőzés:

  • Az ún. kezdőknek alapvető technikai, koordinációs gyakorlatokat
  • A haladóknak pedig technikai-taktikai képzést, labdás és labdanélküli koordinációkat, oktató játékokat; - emeltebb szintű egyéni képzést, párharcok gyakorlását; - labdatartó játékokat; – mérkőzésjátékokat készítettem.

Szeptember elején megkezdődtek a mérkőzések: régiós bajnokság és NUPI programok, melyek kiválóan illeszkedtek az edzésprogramokhoz - jó erőfelmérést jelentettek a gyerekek számára mind egyéni, mind csapatszinten.
A bajnoki mérkőzéseken hullámzóan teljesítettek egyénileg és csapatszinten is a játékosok, sajnos taktikai érettségben, és a technikai felkészültségben is több csapat jobbnak bizonyult nálunk. A korosztály életkorából fakadóan a nyújtott pályára való áttérés, illetve az általam feléjük támasztott elvárásokhoz is lassan alkalmazkodtak, hirtelen sok változás zajlott körülöttük, amit differenciáltan dolgoztak fel.
A szempont mégis az volt, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget az edzésszám gyakoriságának, illetve az edzésen mutatott aktivitásának arányában. A NUPI program kiválóan kiegészítette a bajnokságot, hiszen így mindenki tudott mérkőzéseket játszani.
Egy-két játékos szépen teljesített és fejlődött az ősz során, viszont az edzéslátogatottság jó pár játékos tekintetében hiányos.
Sajnos ebben a szülők felelősségét is érzem, talán napközinek tekintik az egyesületet, ahol biztos helyen tudják néhány órára a gyerekeket. Több előrelépést vártam a fegyelemben (egyéni és csapatszinten is), az egyéni ambíció és a motiváltság terén is.

Az őszi szezonban jól teljesített:

Pál Márton, Kótai János, Bóka Gergő, Fazekas Dániel

 Elkövetkezendő feladatok:

A következő időszakban több játékos esetében ki kell derülnie annak, hogy tudnak-e még jobban alkalmazkodni a közösségi szabályokhoz, követelményekhez, mert úgy ítélem meg, hogy néhány játékos feltartja, hátráltatja az edzésmunkát, a fejlődés folyamatosságát: ők sem fejlődnek, a többiek sem tudnak hatékonyabban dolgozni.
A téli időszakban kiváló lehetőségünk „lenne” a hiányok pótlására. A karácsony kivételével végig tudjuk dolgozni a téli időszakot.
A lehetőségeink nagyon jók: heti három edzést tudunk tartani. Hétfőn a műfüves pályán, kedden a Rákóczi tornatermében, csütörtökön pedig az ASE sportcsarnokban van lehetőségünk készülni.
Meghívásoknak eleget téve a téli időszakban teremtornákon veszünk részt, valamint januárban megrendezzük az immár hagyományos Gszelmann-kupát.Célunk, hogy az őszi teljesítményünkhöz képest minden téren –edzéslátogatottság, fejlődés, eredményesség - javuljunk!

Paks, 2010. december 12. 

Edző: Sipos György Attila
               U11 edző