U-14-es labdarugó csapat félévi értékelése PDF Nyomtatás E-mail
2010. december 16. csütörtök, 08:10

 


"A mi csapatunknak a gerincét az 1998-as születésű gyerekek alkotják..."

Szeptembertől az edzés látogatottság nagyon jónak mondható, a 20-as keretből szinte minden edzésen 17-18 fővel folytak az edzések. Az őszi bajnokságban hazai pályán a 4-3-3-as játékrendszerben, idegenben és az erősebb csapatok ellen a 4-4-2 játékrendszerben futballoztunk felváltva. A 20-as keretünkből 9 fő 1997-es évben és 11 fő 1998-as évben született. A bajnokságban pedig az 1996. január után született gyerekek ellen kell futballozni. A mi csapatunknak a gerincét az 1998-as születésű gyerekek alkotják, így gyakran 1,5-2 évvel idősebb gyerekek ellen kell futballozni. Ennek ellenére az őszi bajnokságban 7 pontot szereztünk, amivel elégedettek lehetünk. Reálisan nézve 3-4 mérkőzés kivételével nem volt esélyünk a győzelemre, tekintettel a nagy fizikai különbségre. Nagy örömmel tölt el, hogy egyre inkább mertünk játszani, sok helyzetet dolgoztunk ki, és szinte minden mérkőzésen sikerült gólt lőnünk.

Mindenképpen szeretnék kiemelni a játékuk és a hozzáállásuk alapján néhány játékost. A kapusokkal, Sánta Balázzsal és Pámer Krisztiánnal elégedett vagyok kiegyensúlyozott jó teljesítményt nyújtottak. A védelemben a legmegbízhatóbb és legegyenletesebb teljesítményt Palló Valentin, Budai Zsolt és Kiss Patrik nyújtotta, Kiss Patrik a góllövésből is kivette részét, ha ő komolyan veszi a futballt, szép jövő állhat előtte. A középpályán Késmárki Kristóf és Lakatos Gergő dicsérhető mindkettőjük technikailag és taktikailag érett arra, hogy magasabb osztályban futballozzon, csak fizikálisan kell javulniuk. A csatársorban Németh Viktor és Pál Achilles dicsérhető, mindkettőjük gyors, erőszakos nagyon jó mentalitású gyerekek, amiben változniuk kell, hajlamosak a „hisztizésre”.

Akiktől többet vártam: Decsi Benjamin, Kókai Arnold és Kecskeméti József, aki a csapat legjobb játékosa lehetne, mint fizikálisan, mint technikailag, de sajnos a hozzáállása nem megfelelő. Ha ezen tud változtatni kiváló futballista lehet.

Az ősszel ketten iskolai elfoglaltság miatt abbahagyták a sportolást, jelenlegi keretünk 18 fő.

     Erdélyi Péter
U- 14 utánpótlás edző