U-16-os csapat félévi értékelése PDF Nyomtatás E-mail
2010. december 28. kedd, 10:08

 


Az U-16-os csapat

U16 csapatának értékelése a 2010-2011 évi őszi félév alapján

 

Az elmúlt bajnoki évhez képest az U16-s csapat átalakult, mert a ’95-s korosztályhoz kerültek a ’96-ban született játékosok, valamint a PSE csapatától átigazoltak négyen. Az U17-es bajnokságban 1994.01.01. után születettek játszhatnak, ami azt jelenti, hogy fiatalabbak vagyunk a korosztályhoz képest 1-2 évvel. A keret az elején 23 fő volt, de abból jelenleg 21 fő látogatja az edzéseket. Az edzések látogatottsága 90%-os volt. Ez az érték jónak mondható, mert a hiányzások okai iskolai elfoglaltság, vagy betegség volt. Az őszi bajnoki idényben a 8. helyet szereztük meg, amivel elégedett vagyok, bár 1-2 meccsel kapcsolatban hiányérzetem volt.
Voltak olyan mérkőzések (Dombóvár, Kaposvár), amikor nem játszottunk rosszul, de nem tudtunk nyerni, így a tervezett szerezhető pontok itt elmaradtak. Ugyanakkor voltak olyan mérkőzések, amikor döntetlent játszottunk és egy kis szerencsével megnyerhettük volna a mérkőzéseket (Szekszárd, Kozármisleny). A csapat légköre jónak mondható, egy fegyelmi eljárás kivételétől eltekintve, mindenki mindig tisztességesen a csapat rendelkezésére állt. Az edzéseken való hozzáállással nem volt gond, öröm volt nézni, ahogy végzik a feladatokat, bár az egymás közötti játékoknál, nem kell elfelejteni, hogy egy csapatot alkotunk és csak a gyakorlás miatt van „piros” és „kék” csapat! Nem kell olyan véresre venni ezeket a gyakorló játékokat, mert egy csapatot alkotunk.
A bajnokságban a 24 megszerzett pont jónak mondható, a rúgott gólok száma 54, a kapott góloké pedig 42. A kapott gólok számát lehetett volna csökkenteni, mert sajnos 3 mérkőzésen 20 gólt kaptunk, ami sok (PMFC „B”, Szentlőrinc, PMFC ”A”)!
A lejátszott 15 mérkőzés alatt 54 gólt rúgtunk (3,6 gól/mérkőzés), míg a kapott gólok száma 42 (2,8 gól/mérkőzés).
15 mérkőzésből 7 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség a mérlegünk.

A csapat mutatott teljesítménye: 53,33 %!!!
A fontos pillanatokban a rengeteg kihagyott helyzetek száma megbosszulta magát, mert amikor vezettünk a mérkőzések során azt meg is nyertük. Kétszer pedig vesztes helyzetből döntetlenre hoztuk a mérkőzést (Szekszárd, Kozármisleny).
Egyetlen egy mérkőzés sem volt, amikor vesztett állásból fordítottunk volna! Az elmúlt időszakban Szakács Viktor edző kollégámmal megpróbáltuk technikailag, taktikailag azt átadni, ami a minőségi futballban nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki eredményes legyen.
4-3-3-as játékrendszerben játszottunk, két olyan mérkőzés volt, amikor 1 csatárral játszottunk megerősített középpályával, de sajnos ez nem vált be, mert nem vállaltuk fel mélységből a befutásokat. A kapusok teljesítményével elégedett vagyok, mert mindhárom kapusra bármikor lehetett számítani, bár nekik is voltak 1-1 olyan mérkőzéseik, amikor nem tudtak bravúrokat mutatni.
A csapat góllövő listáját Farsang Patrik vezeti 17 góllal, őt Orosz Botond 12 góllal, Horváth Ádám 6, valamint Tóth Zorán és Nagy Ádám követi 3-3 góllal.
Az osztályzatok alapján az első Orosz Botond (6,43/15 mérkőzés), a második Farsang Patrik (6,42/14 mérkőzés), a harmadik Nagy Ádám (6,32/14 mérkőzés) és a negyedik helyen Ruff Márk (6,15/13 mérkőzés) végzett. Megjegyzendő, hogy a csapatban nem volt olyan játékos, aki mind a 15 mérkőzésen az elejétől a végéig játszott volna.
A játékosok eddigi hozzáállása meggyőzött arról, hogy a labdarúgást szeretik és tenni is akarnak a jobb eredményért. Ezt csak kemény munkával lehet elérni, amit ők is tudnak.
Taktikailag sokat kell még fejlődnünk, de sajnos a bajnokság kiírásából adódóan többször fogunk küzdeni az erősebb fizikumú játékosok ellen.

EREDMÉNYEK:
Az eredményeket elemezve látható, hogy az 1-5. forduló között 6 pontot szereztünk, itt volt egy olyan mérkőzés, amikor átfutottak rajtunk (Szentlőrinc). Ugyanakkor volt kettő mérkőzés, amikor 12 gólt rúgtunk (Bóly, Bölcske).
A 6-10. fordulók között szereztünk 7 pontot. Az őszi bajnokság utolsó 5 fordulójában szereztünk 11 pontot, rúgtunk 27 gólt és kaptunk 7-et. A kapott gólokat tekintve Pogányban a 3 kapott gól soknak mondható, ugyanakkor három mérkőzésen rúgtunk 25 gólt. Az utolsó 5 fordulóban a 3 győzelem mellett, volt két döntetlenünk a Szekszárd és a Kozármisleny ellen.
Az edzéseket január 17-én kezdjük!

U16 csapat:
Cseri Márk, Vámos Krisztián, Cseh Attila- kapusok

Simon Márk, Tóth Zorán, Mezei Mihály, Nagy Ádám, Erdélyi Zsolt, Lengyel Olivér, Kispál Máté, Szőke Róbert-védők

Varga Tamás, Horváth Ádám, Orosz Botond, Kókai Adrián, Dudás István, Kökény Béla- középpályások

Farsang Patrik, Farkas Péter, Ruff Márk, Rompos Ferenc-támadók

Paks,2010.12.20.                                                                                                                                                                                            

Orosz József Attila
        edző