Karate szakcsoport bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail

1983-ban a Judo Szakosztály Deák Ferenc utcai létesítményébe nyert bebocsátást Fricz Attila, aki Pécsen középiskolás évei alatt kezdett el foglalkozni a kyokushin karatéval. Garas József keze alatt szerette meg az akkor még misztikusnak számító harcművészetet. Mikor hazajött Paksra önképzésbe fogott és Fodor József edző engedélyével a cselgáncsterem sarkában gyakorolt. Itt figyelt fel rá néhány ott tanuló fiatal. Hosszas unszolásra 3-4 fővel kezdett el foglalkozni. 1986-ban alakult meg az első klub a Madocsai Művelődési Ház egy csoportjaként. Ott közel 40 fiatal edzett lelkesen.

Két évvel később vált a klub az ASE Tömegsport Szakosztály szakcsoportjává. Azóta az ASE teremlehetőséget és működési támogatást nyújt részünkre. Az elmúlt évek alatt egy kicsi, de erős közösség alakult ki. A rendszeres kemény edzések bajtársakká, barátokká kovácsolták a tanulókat. A stabil munkát némileg nehezíti, hogy sokan tanulmányaikat befejezve más lakóhelyre költöznek és abbahagyják a rendszeres edzéseket. Bár nem klasszikus versenysporttal foglalkozunk de azért indulunk versenyeken. Jelenleg is aktív Varga Szabolcs aki kétszeres Szlovák Bajnok az erőmű dolgozója. Szarka Viktor a debreceni Shógun versenyzője (Osztrák Bajnok) Pakson folytat felkészülést. Korábbi siker gyárosok voltak a teljesség igénye nélkül Dömötör Balázs, Horváth István, Mándoki Balázs.

Tudásszintünkről övvizsgákon, teljesítménypróbákon is számot adunk. Rendszeres résztvevői vagyunk 12-24 órás küzdőtréningeknek. A Szlovák Kyokushin Karate Szövetséggel jó kapcsolatokat ápolunk. Megalakulásuk óta rendszeresen látogatjuk versenyeiket és edzőtáboraikat. Jó kapcsolatokat ápolunk más harcművészettel foglalkozó csoportokkal.

Képességeinket közösség kovácsoló futásokon, kihívásokon is próbára tesszük. Sportágválasztó rendezvények rendszeres résztvevői vagyunk. Csapatunkat bemutatókon népszerűsítjük.

A szakcsoportvezetőn kívül még két fő (Baksai Attila és Varga Szabolcs) rendelkezik középfokú edzői minősítéssel. Az edzéseken kor vagy tudásszint bontásban folyik a munka. Több szülő is a gyermekét hozva ragadt nálunk és jelenlétükkel támogatják egymást. A jó idő beköszöntével egyre több időt töltünk kint a szabadban. Kiötlői vagyunk a szabadtéri mozgásparknak és az erdei futópályának.  A paksi OMV benzinkút üzemeltetője Nagy István úr önzetlen felajánlásaival erősíti anyagi hátterünket.