Szabadidő szakosztály PDF Nyomtatás E-mail

Bemutatkozás

Hivatalos név:
Atomerőmű SE Szabadidő szakosztály

Cím:
7030 Paks, Gesztenyés út 2.

Elnök:
Szabó Zsolt

Sportszervező:
Sánta István:
Telefon: 06-20/264-7840

Az 1950-es években Pakson egyedül a középiskola tudott sportéletet teremteni. A 80-as években a sportlétesítmények száma folyamatosan növekedett, illetve fokozatosan bővült a szakembergárda, így megnőtt a lehetőség a különböző tömegsportok elterjedésére. A gombamód szaporodó szabadtéri létesítmények, a nagyméretű tornacsarnokok és edzőtermek, valamint az 1986-ban elkészült gyönyörű ASE-csarnok tág teret nyitott a széles körű szabadidősportok kialakulásának és működtetésének. 2001 elején Volf Ernőt bízták meg a szakosztály irányításával, eközben az ASE elnöki szintjén is változás történt, Tóth György a Paksi Atomerőmű Rt. humán igazgatója lett a klub elnöke. Az elmúlt másfél évtized során a szakosztály az állandóságot képviselve megtartotta eredeti funkcióját, stabil tagsági bázist biztosítva az Atomerőmű Sportegyesület számára.  A szakosztályon belül a szakcsoportok folyamatos munkája, valamint a hagyományőrző rendezvények biztosítják a vállalat és a város, illetve a város környéki lakosok szabadidejének hasznos eltöltéséhez a programokat. A szakosztály országos szintű rendezvények szervezésébe is belekóstolt, így ezeken a sportprogramokon az egész ország részesülhetett az ASE vendégszeretetében.

A szakosztály közel 1500 fő rendszeres sportolását teszi lehetővé a különböző sportágakban. Januártól decemberig az ASE Sportcsarnokban és az ASE külső sportlétesítményein (teniszpálya, kosárpálya, focipálya) folyamatosan sportolnak az Zrt. dolgozói, családtagjai, az egyesület tagjai. Februártól novemberig havi rendszerességgel minden hónap harmadik hétvégéjén (péntek, szombat, vasárnap) zajlik a Paksi Ötpróbázó "Atomember" rendezvény. A fentiek mellett nagyon népszerűek a hagyományőrző rendezvényeink: a városi amatőr kosárbajnokság tavasszal és ősszel, tavaszköszöntő sportnapok, majálisi sportnap, gyermek sporttábor Domboriban, Paksi Nagydíj kerékpárverseny, Atomerőmű Ifjúsági- és Sportnapok, óévbúcsúztató sportnapok.

Az iparágon belül zajló versenyeknél rendszeresen valamelyik sportágban szakosztályunk vállalja a házigazda szerepét, illetve az iparági versenyre felkészülő csapatoknak megteremtjük a felkészüléshez szükséges hátteret. Szakembereinken keresztül képviselve vagyunk a vállalat Kulturális- és Sport Bizottságában, megyei szövetségekben (természetjáró, triatlon), a regionális egyesületekben (Duna-Sió Turisztikai Egyesület, kerékpár, természetjárás). Kiemelkedően jó kapcsolatot tartunk fenn az atomerőmű humánpolitikai szervezetével, és minden szakmai jellegű kérdésben (iparági verseny, majális, villamos napok, asszonytorna) folyamatos egyeztetés zajlik.

Az ASE Szabadidősport Szakosztály szakcsoportjain, hagyományőrző rendezvényein és szabadidős programjain keresztül nyújt lehetőséget a tagjai és a sportolni vágyók részére.

Asztaltenisz szakcsoport tagjai villamosenergia-iparági versenyeken, városi tornákon érnek el kimagasló eredményeket.

Kyokushin Karate szakcsoport tagjai rendszeresen indulnak a Kyokushin Karete Szövetség versenyein, ahol több alkalommal értek el dobogós helyezéseket.

Öregfiúk foci csoport tagjai villamosenergia-iparági találkozókon, hazai és külföldi tornákon érnek el sikereket.

Öregfiúk kosár csoport szervezi a városi amatőr kosár kupát, tagjai jó eredménnyel szerepelnek Old Boys kupákon és más hazai versenyeken.

Sí szakcsoport évente három külföldi edzőtábort szervez és tagjai rendszeres résztvevői a villamosenergia-iparági versenyeknek.

Szörf szakcsoport versenyek szervezése mellett rendszeres oktatásokat is tart, sportolói a versenyek eredményes szereplői.

Teke szakcsoport a heti rendszeres edzései mellett minden évben megszervezi a városi amatőr bajnokságot, tagjai kiemelkedő, jó eredményeket értek el a villamosenergia-iparági versenyeken.

Természetjáró szakcsoportja évente több mint 20 túrát szervez itthon és külföldön, tagjai túraversenyeken, villamosenergia-iparági találkozókon kimagasló eredményeket érnek el.

Túrakerékpár szakcsoport túrákat, duatlon versenyeket szervez.

Vitorlás szakcsoport színvonalas rendezvényeket, versenyeket, bográcstúrákat szervez, tagjai kimagasló eredményeket érnek el a villamosenergia-iparági és egyéb versenyeken.

Népszerűek az olyan hagyományőrző rendezvények, mint:

- Majális Sportnap: 850-900 fő részvételével,
- Nyári gyermektábor: 110 gyermekkel egyhetes tábor Fadd-Domboriban.
- Október 23. Sportnap: 250-300 fő részvételével,
- Óévbúcsúztató Sportnapok: december 22-30. között zajló rendezvény, 650-800 fővel.