Öregfiúk labdarúgás PDF Nyomtatás E-mail

Az ASE öregfiúk labdarúgócsapatának eredete egészen 1982-83-ig nyúlik vissza, amikor néhány labdarúgást szerető, aktív pályafutását már befejezett játékos (Amtmann Jenő, Kővári István, Sipos József,  Jambrich István, Kapus István és még sokan mások) úgy gondolta, hogy a versenysport mellett öregfiúk csapatot alakítanak, ahol szervezett keretek között töltik szabadidejük egy részét. Heti gyakorisággal találkoztak egy kis „örömfoci” erejéig, s eleinte a környező települések (Bölcske, Madocsa) hasonló csapataival mérték össze erejüket.

Később külföldi kapcsolatok révén a csapat eljutott Németországba, Szlovákiába is, ahová többször is szerveztek néhánynapos túrát, s természetesen a vendéglátó csapatok is eljöttek Paksra. Évekkel később, kisebb generációváltás után előbb 1986-tól Sipos György, majd 1994-től Patkós István vette át az ASE-hez kapcsolódó öregfiúk irányítását.

 

Csapatunk jelenlegi létszáma 31 fő. A nyári két hónapos szünet kivételével heti rendszerességgel, péntekenként tartunk edzést, nyáron a főpályán, téli időszakban pedig vagy műfüvön, vagy rossz idő esetén teremben. Hosszú évekre visszanyúló kapcsolatunk van a Budapesti Ikarusz,  Dusnoki, a Tatabányai Erőmű, valamint a Ceglédi VSE öregfiúk csapatával, akikkel évente oda-vissza alapon rendezünk barátságos mérkőzéseket.

Ezek a találkozók némi presztízzsel is bírnak, de ennél fontosabb a játékosok között létrejött szoros barátság.

 

Focicsapatunk alkotja a gerincét a Villamos Iparági Sporttalálkozón több mint húsz éve résztvevő Atomerőműves csapatnak, amely az erős mezőnyben többnyire dobogón végez, ezen belül jó néhányszor a kupát is elnyerte.

 

Éveken át részt vettünk az 1997 óta megrendezett Faddi Focifarsangon, ahol az Erőmű, mint fő támogató képviseletében szerepeltünk. A rendezvény bevétele nemes célt, a Faddi Gyermekalapítvány támogatását szolgálta, ezért mindig nagyon készültünk ide, és általában eredményesen is szerepeltünk.

 

Nem volna teljes a csapatról alkotott kép, ha nem említenénk meg a nagy hagyománnyal bíró nőnapi rendezvényünket, amelyen közel húsz éve minden év márciusában rendezünk a focista-feleségek köszöntésére.

 

 

Csapatunk az ASE-nak, néhány támogatónknak, illetve a csapaton belül kialakított rendnek köszönhetően nyugodt, rendezett körülmények között éli mindennapjait.

Kitűnő minőségű pályák, öltözők állnak rendelkezésünkre, mérkőzésekre, rendezvényekre megfelelő mezekkel, melegítőkkel rendelkezünk.

Létszámunk szinte állandó, s minden évben akad egy-két aktív, pályafutását befejező jelentkező, aki szívesen csatlakozna öregfiúk csapatunkhoz.

 

Bízunk benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan még hosszú ideig élvezheti csapatunk minden tagja a mozgás, kikapcsolódás lehetőségét az ASE öregfiúk focicsapatával.