Körmenden ért véget a jó szériánk

2024.04.24, 19:42 Kosárlabda
A negyedik negyedben már kevés volt a "feltámadásunk".

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – Play-out – IV. forduló
Egis Körmend – Atomerőmű SE
101 – 92
(34-24, 24-21, 29-23, 14-24)

A mérkőzés első támadását Mario Ihring vezethette, a faultot követően mindkét büntetőt értékesítette a szlovák játékos, az egyenlítés pedig Takács jóvoltából történt meg a túloldalon. Folyamatosan, megállás nélkül jöttek a pontok mindkét oldalon, gyakorlatilag szinte játékmegszakítás nélkül ment le 5 perc a találkozóból, Wooten Jr., Ihring és Clarance teremlték a pontokat nálunk, végül Konate zsákolása után kért időt először Krasovec mester. (20-16) Nicholson betörésével folytatódott az összecsapás, majd Eilingsfeld is betalált, erre Takács válaszolt egy hárompontossal, amit Tolbert újabb találata követett. Eilinsgfeld rontott tempójából a körmendi kontra végén Konate hárompontosával növelte tovább az előnyét a hazai gárda. A negyedet végül Ihring két büntetőjével zártuk. (34-24)

Kapkodva kezdte a második etapot a Körmend, pedig erre semmi okuk nem volt, csapatunk viszont ki tudta használni a hibákat és Nicholson két ziccerének köszönhetően 6 pontra zárkóztunk fel. Az időkérés után Morgan gyors triplájára Géringer válaszolt, majd Tolbert zsákolása és Kiss triplája következett, nem találtuk a ritmust. (42-31) A félidőhöz közeledve kezdte elveszíteni a fókuszt a hazai gárda, ezt kihasználva Ihring triplázott és Clarance duplázott, időt is kértek Ferencz Csabáék. (44-39) Konate zsákolásával folytattuk, Ihringnek viszont erre is volt válasza, a szlovák játékosunk már 15 pontnál járt. A védekezésünk abszolút nem funkcionált jól a mai napon, az első félidőben közel 60 pontot engedtünk a Körmendnek, ami nagyon sok. (58-45)

Knowles két büntetőjét Morgan triplája követte, majd Konate közelije és hárompontosa következett, ezzel 19 pontra növelte az előnyét a fehér mezes Egis Körmend. (66-47) Az időkérés után Nicholson talált be, majd egy labdaszerzést követően Clarance is zsákolhatott. Basic a kilencedik körmendi triplát is bevágta és innen gyakorlatilag ugyanaz a játék folytatódott, mint az első félidőben: hibát-hibára halmoztunk, a védekezésben abszolút használhatatlanok voltunk, a Körmend pedig könnyed támadásokkal növelte egyre nagyobbra az előnyét. (82-60) Nicholson két középtávolijával szépítettünk, majd Kucsora Csaba is betalált, időt kértek Kocsis Tamásék. Végül ezt az etapot is fölényesen nyerte meg a Körmend, az utolsó 10 percre 87-68-as állással fordulhattunk.

Clarance, Kucsora, Géringer és Nicholson pontjaival gyakorlatilag 4 perc alatt visszajöttünk a meccsbe, az utolsó hajrába 8 pontos hátránnyal mehettünk bele. (89-81) Hiába volt meg a küzdés a végén a csapatban, hiába mozgósítottuk meg minden erőnket ez a végén már kevés volt, a Körmend végül megnyerte a mérkőzést. (101-92)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%