A profi rendezés és a színvonal mindig garantált az Atom kupán

2023.07.12, 08:32 Judo
Harminchatodik alkalommal rendezte meg az Atomerőmű Sportegyesület a hagyományos nemzetközi junior Atom kupát. Idén huszonhat országból, háromszázhatvanhét judós lépett tatamira a két napos verseny során.

Hosszas készülődés előzte meg a rendezvényt és a szakosztály ismét kitett magáért. Az ez évi újításoknak köszönhetően még színvonalasabbá, versenyzőbarátabbá sikerült tenni a rendezvényt. Az ASE sportcsarnok mellett felállított nagyméretű sátorban két nagy monitor biztosította a verseny követését. Ideális bemelegítő-, és pihenőhelynek bizonyult a sátor, így nemcsak az ASE csarnok, de az azt körülvevő helyszínek is jól ki lettek használva. Az ASE étterem is fontos helyszínné lépett elő. A versenyt megelőző pénteken és másnap, szombaton is ott tartották a mérlegelést, valamint a leversenyzett judósok ott étkeztek a két nap során.

Az akkreditáció is zökkenőmentesen zajlott, igaz jónéhány távoli országból érkező csapatot sikerült, már csütörtökön beakkreditálni.

A mezőny igen erősre sikeredett. Nagy csapattal érkezett hozzánk az osztrák, az ukrán, a kanadai, az izraeli, és a francia csapat mellett Kazahsztán válogatottja is. Az európai élmezőnyből sok ország legjobbjai is megtisztelték az Atom kupát. A tengerentúli országok közül még argentin, egyesült-államokbeli, az afrikai kontinensről marokkói és madagaszkári judósok is voltak az indulók között, és idén is eljött az ausztrál junior válogatott hozzánk.

Magyar szempontból is jól sikerült a verseny. Igaz, hogy himnuszunk csak az ünnepélyes megnyitón csendült fel, de így sem lehetett ok a panaszra. A magyar junior válogatott öt ezüst-, és négy bronzérmet szerzett hat ötödik-, és öt hetedik helye mellé. A paksiak elsőéves junior indulója Tóth Barna a hetvenhárom kilósok között az első körben vereséget szenvedett brit riválisától, így helyezetlenül zárt.

Igazán magas színvonalú küzdelmeket lehetett látni a két nap során és a végelszámolásnál kiderült, hogy idén a francia válogatott judósai voltak a legsikeresebbek. Hat arany-, öt ezüst és hat bronzérmükkel fölényesen nyerték az éremtáblázatot.

A remek rendezés ismét meghozta gyümölcsét. Igazán nívós, színvonalas versenyt szerveztek a paksiak, akik elégedetten álltak össze a rendezvény végén egy csoportképre.

Az Atom kupát háromnapos edzőtábor követte, ahol a junior válogatotthoz csatlakozott a felnőtt magyar csapat is. Pupp Rékáék végre hazai pályán tudtak pazar partnerekkel készülni a közelgő megmérettetésekre.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%