Az OSE sem tudott megállítani minket

2024.04.22, 07:42 Kosárlabda
Zsinórban a negyedik meccsünket húztuk be.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport - Play-out - III. forduló
MVM-OSE Lions - Atomerőmű SE
90 - 97
(26-32, 18-23, 23-14, 23-28)

OSE: Riddley 22, Stevenson 6, Balsay 6, Gholston 18, Polutak 16/3
Csere: Thomas 18, Ruják 4, Illés -, Werner -

ASE: Ihring 16/6, Clarance 28/9, Géringer 12/12, Nicholson 16/3, Wooten 10
Csere: Eilingsfeld 4, Kucsora 5/3, Sövegjártó -, Knowles 6, Dorogi -

A mérkőzés hagyományosan a feldobással és Domokos Lőrincre való megemlékezéssel kezdődött, ami után az ASE vezethette az első támadást. Gyorsan lepörgött az első perc, ami alatt Polutak duplája és Kenny büntetője után 2-1-et mutatott az eredményjelző. Az első akció kosarunkat Elijah szerezte meg egy hatalmas zsákolással. Erre viszont egy 6-0-ás oroszlányi rohanás volt a válasz, ami az első időkérésünket is eredményezte. (8-2) Az időkérést követően Géringer Geri szakította meg a rohamot egy triplával. Gholston viszont 2 közeptávolival válaszolt, viszont Geri egy újabb triplát értékesített. A következő percben felváltva estek a kosarak, tartva a közel egál eredményt. Amikor Géringer Gergő újra megkapta a labdát és értékesítette harmadik tripláját is, ezzel elérve, hogy az OSE kikérje az első idejét. (14-16) Mario Ihring szerzett egy labdát és dobott egy ziccert, amire Riddley is egy ziccerrel válaszolt. Az oroszlányi csapat zárkózott 3 ponttal, amit Géringer a negyedik triplájával el is tüntetett, majd Elijah mutatta be második zsákolását. Khalid Thomas értekesített egy 2+1-et, ami után a jó védekezéseké volt a főszerep mind a kettő oldalon. A svéd légiósunk növelte pontjaink számát egy triplával. Ezt hibák sorozata követte mind a két csapattól. Az utolsó percben a kosarak felváltva születtek, köztük Elijah 2 triplájával. A negyedet Gholston ziccere zárta. (26-32) 

A második negyedet az OSE kezdhette meg, viszont pontot nem sikerült szerezniük. A túloldalon mi sem jártunk sikerrel, így végül a negyed első kosarait Polutak büntetői jelentették. A következő kosár is az Oroszlányé volt Balsay révén. Zane harcolt ki egy faultot és szerezte meg első pontjainkat a negyedben, ami után Polutak kapott egy technikait is. A kosarak megint felváltva estek, így megmaradt a 4-6 pontos különbség. Ruják András egy ziccerrel hozta közelebb a csapatját, ami közben egy faultot is kiharcolt, a büntetőt viszont nem tudta értékesíteni. Riddley 2 sikeres büntetőjével tovább zárkózott az OSE, amit Elijah Clarance egy újabb zsákolással szakított meg. A következő támadásban Kassim Nicholson pöcijével pedig újra 6 pont volt az előnyünk. Váradi Kornél ki is kérte második idejét az első félidőben. (37-43) Kenny Wooten szerzett egy labdát, amivel végig száguldott a pályán és zsákolt egy hatalmasat. Egy újabb labdaszerzés után, egy hiba következett, mivel nem tudtunk kosarat szerezni. Viszont Mario újra labdát szerzett és Géringer passza után bedobott egy hármast. A rohanásunkat Gholston sikeres büntetői törték meg. Majd a ziccerével újra zárkózott az OSE. Nicholson értékesített egy triplát, majd egy eladott labda után Ruják szerzett kosarat. Kassim most 2 büntetőt értékesített, amivel az előnyünk újra 10 pont fölé kúszott. Több jó védekezés után Gholston szerzett újabb 2 pontot, majd Jonesy vert be egy középtávolit. Ebben a negyedben az utolsó támadást mi vezethettük, aminek a végén Mario sajnos kihagyta a triplát. (44-55) 

Megkezdődött a harmadik negyed, sajnos 2 kihagyott dobással, egyik az egyik másik a másik oldalon. Khalid Thomas szerezte meg az első pontot a negyedben. Aztán Polutak dobott be egy triplát, majd Gholston is egy ziccert, így egy 6-0-ás rohammal kezdett az OSE. Krasovec mester időkéréshez is folyamodott. (50-55) Khalid Thomas dobott egy újabb ziccert, amit Gholston ziccere követett.  Polutak kosarával pedig már a hazaiak vezettek. Dorogi Geri kapott egy sportszerűtlent, Thomas viszont csak 1 büntetőt értékesített. Polutak kapta meg a negyedik személyhibáját, egy támadófault jegyében. Riddley szerzett egy újabb kosarat, így már 4 ponttal vezetett az Oroszlányi gárda. Részünkről érkezett az időkérés. (59-55) A 6 perces pontcsendünket és egyben a negyed első pontját Kenny szerezte. Ismét érkezett a válasz Khalid Thomastól. Ezt követően Stevenson is betalált, majd Nicholson értékesített 1 büntetőt. Kenny blokkjával védekeztünk jól, majd Kassim zsákolásával megszereztük az első akció kosarunkat. Kenny Wooten védekezett megint remekül, aztán ismét Nicholson szerzett kosarat. Váradi Kornél is időkéréshez folyamodott. (63-61) Egy újboli jó védekezés után, Kenny szerzett kosarat. Elijah 2 sikeres büntetőjével, pedig újra átvettük a vezetést. Ez viszont nem tartott sokáig, mert Riddley-nek volt sikeres a ziccere. Kenny révén újból felénk billent a mérleg, hiszen 2 büntetőt értekesített. Jonesy szerzett támadólepattanót, majd bedobta a ziccert. Gholston viszont erre is tudott még válaszolni egy két pontossal, ez jelentette a negyed végét. (67-69) 

Az utolsó negyed első akcióját a hazai csapat vezethette, aminek a végén Riddley süllyesztett el 2 büntetőt. Mario dobott be egy flotert, majd kapott 2 faultot. Egy szép játék után Kenny dobhatott kettő büntetőt, amit értekesített is. Az ezt követő védekezésnél, viszont megkapta a negyedik hibáját, amit Riddley harcolt ki rajta, miközben egy ziccert dobott be. Riddley ez után labdát szerzett és egy újabb ziccert értékesített. Clarance egy 2+1-es akcióval reagált. Stevenson ejtett be egy közelit, amire a mi oldalunkról Mario Ihring-től jött a reakció egy szép triplával. Khalid Thomas 2 büntetőjével továbbra se maradt le a hazai gárda. Viszont Mario folytatta a pontgyártást. Khalid Thomas is ugyanígy tett és zsákolt egy nagyot a másik oldalon. A részünkről egy támadóhiba, míg az Oroszlánytól egy eladott labda került feljegyzésre. Mario Ihring folytatta ihletett formáját és újból 2 pontot jegyezhetett a neve mellett. Polutak és Riddley büntetőivel újra zárkózott a hazai csapat. Elijah egy-egyezett jól és szerzett 2 pontot, amit egy jó védekezés követett részünkről. A kővetkező támadásban viszont sajnos eladtuk a labdát. Riddley pedig büntetett és egy kettessel újra 1 pont volt közte. Tovább folytatódott a kosár váltás a különbség pedig nem változott. Egy kihagyott tripla után Thomas zsákolásával újra hazai előny szerepelt a kijelzőn. Kikértük utolsó időnket. (88-87) Polutak kosarával nőtt a hazai előny, de Nicholson gyorsan reagált egy ziccerrel. Aztán következett még egy kosár tőle, amivel már újból mi vezettünk. Ezt követően a hazaiak kértek időt. (90-91) Kucsora Csaba védekezett remekül Riddley-n, ezzel a miénk lett a következő támadás joga. Clarance büntetőivel 3 pontosra hízott az előnyünk. Az utolsó hazai időkérés is megérkezett. (90-93) Kucsora szerzett újból labdát, majd Elijah harcolt ki faultot és értékesített 2 büntetőt. A hazaiaknak már csak 2 kihagyott tripla jött össze. A meccs utolsó pontjait, pedig Kucsora Csaba duplája jelentette. (90-97)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%