KISZAKADT A ZSÁK!

2023.11.19, 09:59 Kosárlabda
Fordulatos meccsen szereztük meg az idei első győzelmünket!

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – VIII. Forduló
Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű SE
86 – 92
(16-27, 19-22, 31-18, 20-25)

Nicholson és Radics pontjaival indult a találkozó, majd White is betalált egy gyorsindítást követően, jól kezdtük a mérkőzést. (0-6) Jó védekezést produkáltunk a következő zalaegerszegi támadásnál is, Wright Jr. tempója jó volt, ezután Hollis szerezte a hazaiak első pontjait. Rákapcsoltak a fehér mezesek, Lekunas és Hollis pontjainak köszönhetően pillanatok alatt kiegyenlítettek, ezután Ihring triplájával vettük vissza a vezetést, majd ismét Nicholson volt eredményes. (11-16) Woods, White és Ihring tripláinak köszönhetően meg tudtuk őrizni az előnyünket, így az első negyedet meg tudtuk nyerni Zalaegerszegen. (16-27)

Keller Iván hármasa nyitotta a második 10 percet, erre Ihring válaszolt egy elképesztően távoli dobással. Folytattuk a remek és látványos játékot, Keith kettese után ismét Ihring volt eredményes, ezúttal a sarokból, 19-35-ös állásnál időt kért Ruzicka mester. Nem sokat változott a meccs összképe ezután sem, keményen védekeztünk és jól szerveztük a támadásainkat, sorba jöttek a pontok a mi oldalunkon, Nicholson kétszer is zsákolt, Kékesi triplázott, a kispadunk szabályosan felrobbant, ekkor már 20 pont volt a két csapat között, ekkor Németh és Ostojic is betaláltak. Folyamatosan dolgozta le a hátrányát a ZTE, Tóth Ádám két büntetője után már csak 11 pont volt az előnyünk, ekkor Ihring az ötödik tripláját is bevágta, ez fontos volt annak érdekében, hogy ne tudjon a nagyszünet előtt 10 ponton belülre jönni a Zalaegerszeg. (35-49)

Két villámgyors egerszegi kosárral indult a második félidő, Green közelije után Lekunas triplázott, 9 pontra zárkóztak a zalaiak, időt kértünk. Ihring floaterével folytatódott a pontgyártás, majd Nicholson is betalált. Sokkal pontosabban és keményebben játszottak Ruzicka mester tanítványai, folyamatosan be-be kacsingattak 10 ponton belülre, Dorogi triplájával a negyed közepén még tartani tudtuk magunkat. Az etap végéhez közeledve mégjobban rákapcsolt a ZTE, folyamatosan büntették a hibáinkat és pár extra kosár is bejött nekik, Hicks triplája után már csak 5 pont volt az előnyünk. (56-61) Wirgh Jr., Woods és Ihring is betaláltak, de ez kevés volt Mishula dudaszós triplájával 1 pontra jöttek fel a fehér mezesek. (66-67)

Zalaegerszegi labdaszerzéssel indult a záró felvonás, Tóth Ádámék ebből nem tudtak pontot szerezni, így az előny maradt nálunk, a kontrából Nicholson triplázott. A fizikális összecsapás újabb egerszegi pontokat eredményezett, Keller Iván triplájával átvette a hazai gárda a vezetést. Fej-fej mellett haladt mindkét csapat, hatalmas volt a küzdelem a pályán, Woods hármasa után kicsit „fellélegezhettünk”, azonban nem sokáig tartott ez az állapot, az időkérés után Keller volt ismét eredményes a vonalon túlról. (79-80) Nicholson két büntetője után ismét Ihring triplázott, a szlovák irányítónak ez volt a meccsen a hatodik hárompontosa. Woodstól és Whitetól is jöttek a nagyon fontos pontok, két perccel a végső dudaszó előtt 7 pont volt az előnyünk. (83-90) Ezt végül meg tudtuk tartani és sikerült behúznunk az idei első győzelmünket!!!!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%