MEGVAN A BENTMARADÁS!

2024.05.09, 09:22 Kosárlabda
Bebiztosítottuk a helyünket az A-csoportban jövőre is!

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – Play-out – VII. Forduló
Kometa-Kaposvári KK – Atomerőmű SE
82 – 88
(29-14, 24-22, 8-26, 21-26)

Kaposvár: Eaddy 13/6, Halmai 7/3, Filipovity 19/9, Jackson 9/3, Koprivica 24
Csere: Krnjajski 3/3, Jean-Marie 4, Puska 3/3

Paks: Ihring 17/3, Clarance 20/9, Géringer 3/3, Nciholson 13/3, Knowles -
Csere: Wooten 14, Eilingsfeld 13/9, Kucsora 3/3, Sövegjártó 3/3, Kovács 2

Zane Knowlesra fújtak két faultot az első etap elején, a mérkőzés első pontjait Koprovica szerezte meg., majd Halmai is eredményes volt, erre már érkezett a válasz a túloldalon tripla formájában Clarancetől. Eaddy triplája után Géringer is betalált kintről, majd ismét Eaddy volt eredményes, ezúttal két pontot szerzett. Jól kezdtek a kaposváriak, Filipovity hárompontosa után Wooten szerzett két pontot, majd Koprovica volt eredményes. Nem védekeztünk jól, Filipovity újabb triplája után Puska is betalált, ezzel 8 pontra növelve a hazaiak előnyét, időt kértünk. (20-12) Nem javult a játékunk a folytatásban sem, rengeteg dobást hibáztunk, a védekezésünk pedig továbbra is rendezetlen volt, Koprovica és Filipovity újabb pontjai után már 12 pont volt a fehér mezesek előnye. Végül a negyedet Krnjajski hárompontosa zárta. (29-14)

Sajnos folytattuk az enervált játékot a második etap elején is, nem csak a dobott pontokban, de lepattanózásban is alulmaradtunk, ráadásul nem volt szervezett a játékunk sem, ezeknek az eredménye volt a 18 pontos kaposvári előny. (36-18) Két gyors ASE kosár következett, a túloldalon viszont Jean-Marie zsákolt nagyot, majd Nicholson a két büntetőjéből egyet értékesített. Clarance hárompontosa jókor jött, visszazárkóztunk 12 pontra, egyből időt kért a Kaposvár. (38-26) Eaddy trojkájára Kucsora kontrázott rá, majd Koprovica találata ért két pontot, ezt először Eaddy, majd Jackson Jr. duplája követte. (47-29) Sövegjártó egy sarok triplával gondoskodott arról, hogy ne legyen 20 pontos különbség, Koprovica viszont a palánk alatt hozta a kötelezőt. Nem tudtuk érdemben ledolgozni a hátrányunkat, ennek akárhányszor nekifutottunk a Kaposvárnak mindig volt válasza. (53-36)

Wooten Jr. zsákolásával indult a második félidő, Jackson üres triplája kimaradt a másik oldalon, Eilingsfeld ziccere azonban két pontot ért, majd Ihring remek passzából Wooten Jr. zsákolt ismét hatalmasat, időt kért a Kaposvár. (53-42) Clarance duplájával folytatódott a találkozó, 10 ponton belülre sikerült jönnünk egy 0-8-as rohanással, ezt azonban Koprovica kettese, majd Eaddy büntetője törte meg. Eilingsfeld újabb találata után Clarance zsákolt, majd Nicholson is betalált, a harmadik etapot eddig egyértelműen mi kontrolláltuk. (56-50) A kaposvári időkérés után ismét pont nélküli támadást vezényeltek a hazaiak, nálunk Wooten Jr. azonban nem hibázott a palánk alatt. A hosszú ideig tartó kaposvári eredménytelenséget Jackson Jr. triplája törte meg, majd Jean-Marie is betalált. Clarance trojkája nagyon jókor jött, mint ahogyan Nicholson óriási zsákolása is. Elképesztő menetelésben voltunk, Eilingsfeld hárompontosa is jó volt, 1 pontra zárkóztunk fel, majd Ihring ziccere után már átvettük a vezetést is. (61-62) ebben az etapban mindösszesen 8 pontot engedtünk Marko Filipovityéknak.

Koprovica közelije után Halmai értékesített két büntetőt, majd Clarance faulttal együtt dobta be a ziccert, az extra büntető is jó volt. Felébredtek a hazaiak is, hiába lógtunk meg 2-3 ponttal mindig visszajöttek. Eilingsfeld Filipovityt faultolta a negyed felénél a hárompontos vonalon, a magyar válogatott játékos két büntetőt értékesített. (76-74) Egy perccel később ismét Filipovity állhatott a büntetővonalhoz, ezúttal nem hibázott egyik dobásnál sem. Ihring tripla, Koprovica kettes, Wooten Jr. zsákolás, Koprovica dupla, folyamatosan érkeztek a kosarak mindkét oldalon, időt kértünk. (82-79) Az utolsó két percnek 1 pontos hátránnyal indultunk neki, ekkor Ihring könnyű ziccert dobott. Eaddy eladott labdáját követően Eilingsfeld triplázott,az utolsó percnek négy pontos előnnyel vághattunk neki az időkérést követően. (82-86) Clarance büntetőivel zártuk a mérkőzést, ezzel kiharcoltuk az A-csoportos tagságot jövőre is!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%