Mongol kapcsolat

2024.05.02, 12:42 Judo
Eseménydús napokon vannak túl az ASE fiataljai és edzői, hiszen az elmúlt időszak igazán bővelkedett emlékezetes programokban.

A mongol One Dream judo csapat volt a vendége judo szakosztályunknak két hétig. A nemzetközi Budapest Kupára nálunk "akklimatizálódtak" az ázsiai sportolók. A közös edzéseken sikerült kicserélni a tapasztalatokat és a paksi judósok sok érdekes technikát lestek el a mongol versenyzőktől.

Az edzésen kívül érdekes programokkal is színesítettük az itt tartózkodás idejét, hiszen erdei túrázás, uszoda és budapesti városnézés is belefért a két hétbe.

Jó formában sikerült a Budapest Kupán versenyezniük, hiszen mindhárom színű éremből nyertek egyet szombaton, sőt vasárnap megfejelték egy arannyal is a kollekciót az ulánbátori judósok.

A paksi csapatból ketten küzdöttek éremért a több mint húsz ország 1453 judósát felvonultató viadalon. Kalmár-Appelt Áron a diák A-sok 45 kilogrammos súlycsoportjában, Czibula Bernát az ifjúsági fiúk 90 kilogrammos kategóriájában szerzett egy-egy előkelő ötödik helyet.

A szombati versenynap során nagy megtiszteltetés érte szakosztályunk kiváló edzőjét. Dobai-Krecht László A Magyar Judóért Kitüntetés Bronzfokozatát vehette át ünnepélyes keretek között. "Laci bá" igazán megérdemelten kapta az elismerést, hiszen több mint 30 éve végzi áldozatos munkáját szakosztályunknál. Sok későbbi sikeres versenyzőnek, többek között a kétszeres olimpikon, világbajnoki ötödik helyezett Csoknyai Lászlónak is ő a nevelőedzője.

Szívből gratulálunk kollégánknak és sikeres versenyzőinknek!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%