Rajt-cél győzelmet aratott a KTE

2024.04.30, 09:07 Kosárlabda
Folytatódik a rossz sorozatunk.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – Play-out – V. Forduló
Atomerőmű SE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét
74 – 84
(17-27, 21-28, 13-16, )

Wittmann Krisztián hárompontosával indult a találkozó, majd Clarance passzából Knowles is eredményes volt, másodpercekkel később Nicholson talált be. Ivkovic Milán három triplája közé Géringer hármasa is „befért”, Dramicanin középtávolija után már nem várhattunk, időt kért Krasovec mester. (7-14) Ihring extra gólpasszából Eilingsfeld szerzett két pontot, Bogues hamar válaszolt erre a túloldalon két ziccerrel. Nem találtuk a ritmust, Kucsera és Bogues újabb kosaraival már több, mint 10 ponttal lógtak meg a „Hírös Városiak”. A hátrányunk ledolgozását Eilingsfeld védőlepattanója után Kucsora hárompontosával kezdtük meg, azonban 10 ponton belülre nem sikerült jönnünk. (17-27)

Karahodzic két büntetője nyitotta a második 10 percet, Kucsora Csabi betörése viszont két pontot ért a túloldalon. Keményen, sokszor a fault határon túl játszottak a vendégek, de az előnyüket folyamatosan tudták tartani. Ivkovic Milán a negyedik hárompontosát is bedobta, ezt követően eladtuk a labdát, a kontrából pedig Bogues volt eredményes. Elképesztő százalékkal találtak be a vendégel kintről, egy perccel a félidő kezdete előtt 9/11 volt a triplamutatója a lila mezes gárdának. Végül a félidőre 38–55-ös állással mehettünk.

Lukovic triplája nyitotta a harmadik etapot, ezzel már 20 pontra nőtt a KTE előnye, ráadásul eladtuk a labdát a támadásunknál, a túloldalon Karahodzic könnyedén vált le a körte tetejéről, Wittmanntól érkezett is a passz, majd Karahodzictól a ziccer, időt kértünk. (38-60) Az első pontjainkra közel 4 percet kellett várnunk, ekkor Knowles volt eredményes, de Sinik középtávolijával tartani tudta a különbséget a KTE. Teltek a percek, de érdemben nem tudtunk hozzászólni a mérkőzéshez, szinte ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az előző fordulóban az Egis Körmend ellen, Kucsera triplája után pedig már 24 pont volt a vendégek előnye, időt kértünk. (45-69) Eilingsfeld és Nicholson pontjaival szépítettünk, de az igazi feltámadás elmaradt, Bogues törte meg a lendületünket egy óriási zsákolással. (51-71)

Jobb energiával kezdtük a záró felvonást, de rengeteg pontatlanság is volt a játékunkban, amiket sorra kihasználtak a vendégek, főként Bogues jóvoltából. Későn kezdtünk el felébredni, Ihring triplája és duplája után másfél perccel a végső dudaszó előtt 10 pontra zárkóztunk fel, ez azonban már kevés volt, a Kecskemét magabiztosan nyerte meg a találkozót. (74-84) 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%