Sikeres egri szezonkezdet

2023.09.18, 12:25 Judo
Egerben rendezték a nyarat követő első ASE judós megmérettetést. A Tóth Péter Emlékversenyen három ország 487 judósa lépett tatamira. Az ASE-s diák és serdülőkorú versenyzők szép érmekkel és helyezésekkel bizonyították, hogy nem voltak hiábavalók a kemény nyári edzőtáborok.

A diák A korosztály tagjainak küzdelmei indították a napot. Vajna Csongor imponáló fölénnyel nyert aranyérmet súlycsoportjában, ami több mint kedvező előjel a közelgő országos bajnokság előtt. Grosan Eric a kezdeti megingását követően gyönyörű győzelmeket aratott és megérdemelten lett bronzérmes. Ebben a korosztályban két lányunk, Braun Sára negyedik-, Kiss Dalma Klára ötödik helyen végzett. Farkas Leventének szintén kevés hiányzott az éremhez, de végül ő is ötödikként zárt.

A diák B-sek között Kalmár-Appelt Áron és Lovászi Kornél egyaránt egy-egy szépen csillogó ezüstöt szerzett. Áron imponáló fölénnyel jutott el a döntőig, azonban ott egy kontra technikából elesett, így a dobogó második fokára léphetett. Kornél súlycsoportjában körmérkőzés volt. Mivel legelőször veszített, még három győzelem kellett az ezüsthöz, amit tökéletesen teljesített, így ő is másodikként végzett. A lányok versenyében Dallos Petra küzdhetett éremért, de végül, habár kicsin múlt, de lecsúszott a dobogóról.

Ugyancsak döntőzött a serdülők mezőnyében az elsőéves Palencsár Péter, aki ipponparádét mutatott be a fináléig, ahol kevésen múlott a győzelem, de végül az ellenfélé lett az arany. Pálszabó Levente egy kategóriával feljebb is derekasan helyt állt és végül egy szép karfeszítésnek köszönhetően bronzérmesként zárt. Anderkó Bence László szép győzelmét követően kétszer vereséget szenvedett, így végül hetedik helyezett lett.

Gratulálunk judósainknak! Hamarosan rajtol a hazai rendezésű Atom Kupa, ami egyben országos bajnokság is lesz a diák A és B korosztály számara, illetve Magyar Kupa rangot kapott a diák C-seknél.

 

Verseny neve: XXIV. Tóth Péter Emlékverseny

Verseny helye: Eger

Verseny ideje: 2023. szeptember 16.

Paksiak eredményei:

Diák B

II. hely Kalmár-Appelt Áron -41 kg

V. hely Dallos Petra -44 kg

II. hely Lovászi Kornél +60 kg

Diák A

IV. hely Braun Sára -41 kg

V. hely Kiss Dalma Klára -45 kg

III. hely Grosan Eric -41 kg

V. hely Farkas Levente -49 kg

I.hely Vajna Csongor -60 kg

Serdülő

II. hely Palencsár Péter -60 kg

III. hely Pálszabó Levente -73 kg

VII. hely Anderkó Bence László +73 kg

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%