Szakosztályi beszámolók 2023

2024.06.03, 20:15 ASE
A 2023-as szakosztályi élet igencsak eseménydúsra sikerült.

Atomerőmű Sportegyesület szakosztályi beszámolók

2023.

 

Judo Szakosztály

 

 

2023-ban sűrű volt a program és ezúttal is fantasztikus eredményeket sikerült elérnie az ASE-s judósoknak.

Természetesen Pupp Rékával kell kezdenünk a visszaemlékezést, hiszen az ő csodálatos sikerei nagyban határozták meg a szakosztály eredményességét a 2023-as évben és a sok-sok gyűjtött nemzetközi pont adta a gerincét annak a 4903 pontnak, melynek köszönhetően szakosztályunk a harmadik helyen végzett a hazai egyesületi rangsorban. Természetesen az őt követő generáció fiataljai is a derekasan helyt álltak a nemzetközi-, és hazai versenyeken, melynek köszönhetően három sportolónkat is meghívták a korosztályos válogatottba.

Januárban a juniorok és felnőttek kezdték a versenyzést. Veres Marcell és Tóth Barna is érem közelbe került az első felnőtt-junior országos rangsor versenyen. Ezután az ifjúsági korosztály sportolói léptek tatamira Tatán országos rangsorversenyen, ahol Metzger Botond ezüstjének és Krausz Kornél ötödik helyének örülhettünk.

Cirjenics Miklós a portugál Grand Prix-n szerzett egy kiváló hetedik helyezést, majd végre februárban Pupp Réka is szőnyegre lépett Párizsban, a fények városában. Mindjárt egy ezüstéremmel kezdett a párizsi Grand Slam-en.

Márciusban régiós verseny és sítábor következett a programban, majd Réka megszerezte a tizedik Grand Slam érmét, ezúttal egy bronzot Taskentben az üzbég fővárosban. Még ebben a hónapban a készülő új edzőcsarnokunkat is megnézhettük, majd egy jó hangulatú díjátadót tartottunk a 2022. évi országos bajnoki érmeseink számára.

Diák A és Diák B korosztályos judósaink is elkezdték a versenyzést március végén. Fantasztikus küzdelmeiknek köszönhetően elhoztuk a Magyar Kupát a Diák B-sek között.

A Bazinban megrendezett szlovákiai Grand Prix-n ismét gyönyörű érmekkel örvendeztettek meg bennünket sportolóink, majd újra Pupp Réka diadala következett, aki az áprilisban a törökországi Antalyában megrendezett Grand Slamen újra bronzérmes lett.

Áprilisban a fiataloknak köszönhetően a bajai regionális versenyen is jeleskedtünk, de Vajna Csongor szállította a legszebb helyezést, hiszen a hónap végén megrendezett nemzetközi Budapest kupán szerzett harmadik helyezést.

Májusban végre elkezdődtek a diákolimpiák. A diák A, B és C korosztály versenyeit sikerrel vették az ASE-s fiatalok csakúgy, mint a domaszéki nyílt regionális Tökmag kupát.

Habár mindenhonnan nagyszerű érmekkel tértünk haza, mégis Pupp Réka nevéhez fűződik a legfigyelemre méltóbb eredmény májusban. A Dohában megrendezett felnőtt világbajnokságon érem közelbe jutott és habár nagyon kevésen múlt, végül ötödik helyezett lett.

Május végén Linzben rendeztek nagyon kemény Grand Prix versenyt, ahonnan értékes pontokat szerzett két felnőtt judósunk. Gercsák Szabina és Cirjenics Miklós egyaránt hetedik helyen végzett. Ebben a hónapban a juniorok diákolimpiájára is sor került, ahol hárman is érmet szereztek. Tengölics Tamás és Tóth Barna arany-, Jakab Barna bronzérmesként végzett. Az ifjúságiak között Metzger Botond diákolimpiai harmadik helyének örülhettünk, míg a serdülő korosztályban Izsák Simon és Pálszabó Levente lett bronzérmes.

Nyáron sem állt meg a judo élet. Fiataljaink sikeres övvizsgákat tettek, Réka pedig a mongóliai Ulánbátorban lett ismét harmadik, ezzel már egy tucat Grand Slam érmet elérve. Júliusban nagyon professzionálisan megrendeztük a rendkívül magas színvonalú hagyományos junior Atom-kupánkat, immár harminchatodik alkalommal. Rövid pihenő után Babarcszőlősön, majd Baján edzőtáboroztak fiataljaink.

Augusztusban Pupp Réka World Masters ötödik helyére utaztunk Budapestre, ami szintén óriási fegyvertény volt a világklasszis mezőnyben. Ezt követően folytatta sikeres szereplését és Bakuból hozott egy Grand Slam bronzérmet.

Szeptemberben az ifjabbak is megkezdték az őszi versenyszezont. Először az egri Tóth Péter emlékversenyen jeleskedtek, majd következtek az országos bajnokságok.

Vajna Csongor magyar bajnok lett a diák A-sok között a hazai rendezésű OB-n, de nagyon büszkék lehetünk Ulbert Lujza ezüstjére, valamint Dallos Petra, Magyar-Jankovics Rebeka, Kiss Dalma Klára, Lovászi Kornél és Grosan Eric országos bajnoki bronzérmére is. Néhány héttel később Pálszabó Levente bronzérmes a Serdülő A Ob-n, míg felnőttjeink a nemzetközi programba beékelték a hazai első osztályú országos bajnokságot. Réka hetedszer lett magyar bajnok, Szabina ezüstérmesként zárt.

Bor Barna az erdélyi Szentegyházára vitte fiataljainkat, akik fantasztikus érmeket hoztak haza a Mártonffi János emléktornáról. Ezután következett Tóth Zsombor csodálatos magyar bajnoki aranyérme az Ifjúsági B-sek között, de Palencsár Péter sem talált legyőzőre, aki a Serdülő B korosztályban remekelt.

Pupp Réka Európa-bajnoki ötödik helyezett lett novemberben, illetve a galántai nemzetközi versenyen is remekeltek judósaink. Davis Darcie Miléna döntőzött, Vajna Csongor és Kalmár-Appelt Áron harmadik lett.

Metzger Botond a másodosztályú-, míg Kovács Botond a harmadosztályú magyar bajnokságon szerzett bronzérmet, de még ekkor sem ért véget a versenyek sora. Az utolsó ASE-s érdekeltségű tornán a tokiói Grand Slamen Réka lezárva csodálatos évét szerzett egy igen értékes ötödik helyet.

Decemberben még jó pár örömteli esemény jött, hiszen megrendeztük a hagyományos Mikulás-kupánkat, hivatalosan is átvehettük a Hangyási Lászlóról elnevezett új regionális judo központunkat, és a 18 éves Tóth Barna elérte a mester fokozatot, ugyanis I. Dan-ra, azaz fekete övre vizsgázott sikeresen.

Újabb eseménydús, sikeres évet tudhatnak maguk mögött a paksi judósok, ami kiváló előkészítője volt az idén nyáron közelgő olimpiai játékoknak.

Reméljük 2024-ben is hasonlóan büszkék lehetünk sportolóinkra egy-egy megmérettetés után.

 

 

Kajak-Kenu Szakosztály

 

2023-ban fokoztuk az előző évek menetelését: az Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztálya az összes nagy világversenyen ott volt, és közben a bázis is erősödött. Hol tartunk, mit csináltunk, merre haladunk a csónakházban?

A kajak-kenu szakosztály az Atomerőmű Sportegyesületnek és a régiónak is meghatározó műhelye, ahol a sportolók nem szakbarbárokká válnak, hiszen az evezés mellett futnak, úsznak és minden olyan sportágba belekóstolnak, ami a téli hónapok „víztelenségét” feledtetni tudja- és persze tanulnak, mert meggyőződésünk, hogy mindkét lábat –sport és tanulás- erősíteni kell, amikor a gyerek odaér a választóvonalhoz, az érettségihez. Ha nem lesz profi sportoló, akkor is olyan erényeket kap a sport által, ami egész életében segíteni fogja. A kajak-kenu szakosztályban az idáig vezető utat töltjük meg élményekkel és olyan programokkal, ami által a gyerekek közösséget, gyökeret kapnak, ahová bármikor visszatérhetnek.

Nézzük sorban, hogy mi is történt 2023-ban!

Felnőttjeink

  • Kiszli Vanda a maratoni szakágban 2 világbajnok aranyat és egy ezüstérmet, illetve Európabajnoki elsőséget is bezsebelt, ezekkel az eredményekkel fordult rá 2024-re;
  • Pupp Noémi, Kiszli Vanda, Vajda Bence, Kollár Kristóf és Hodován Dávid is részt vett a felnőtt síkvízi világbajnokságon:
    • Bence kajak párosban 1000 méteren lett ezüstérmes;
    • Kristóf 1000 méteren kenu párosban lett ötödik, akárcsak Vanda 5000 méteres kajak egyesben;
    • Dávid kenu négyes 500-on lett negyedik;
    • Noéminek nem jött össze kajak párosban a döntő.
  • versenyzőink végig versenyezték az évet, két síkvízi és egy maratoni világkupa mellett az Európa Játékokon is kint voltak.

Juniorjaink

  • az U23as világbajnokságról minden versenyzőnk éremmel tért haza!:
    • Vajda Bence Szántói-Szabó Tamással kajak párosban 500 méteren aranyérmes lett, 1000 méteren bronzérmet szerzett;
    • Besenyei Ádám kenu négyes 500 méteren lett világbajnok;
    • Hodován Dávid és Kollár Kristóf 500 kenu párosban lett bronzérmes;
    • Dávid C1 mix 5000 méteren ezüstérmes lett;
    • Kristóf 500 és 1000 méteren is negyedik lett egyesben.
  • az U23as Európa-bajnokságon Kristóf és Dávid képviselte a klubunkat, 500 párosuk negyedik lett, Kristóf 1000 egyesben lett harmadik;
  • az országos bajnokságról két aranyban volt részünk Besenyei Ádám révén, többi juniorunk a felnőtt vébé miatt nem állt rajthoz;
  • 2024ben mind a négy kenusunk tagja a Los Angeles keretnek, így a táborokban együtt tud készülni az egész csapat Bedecs Ferenc szakosztályvezetőnk irányításával, akit 2023 után idén is felkértek felkészítő edzőnek a válogatott mellé.

Ifjúsági versenyzőink

  • a tavaly kétszeres vb első Juhász István a világbajnokságon ezúttal Lugosi Gergellyel nyert aranyat 500 párosban, de egyesben is nagyon komoly eredménynek számít az 500 és 1000 méteren szerzett ezüstérem;
  • az Európa Bajnokságon sem talált Pistiék 500 párosa legyőzőre, egyesben 1000 méteren pedig ismét másodikként rúgta be a hajóját;
  • az országos bajnokságról mindhárom egyes (200, 500, 1000 m) aranyat elhozta Pisti.

Gyermek, kölyök, serdülő

  • ez a korosztály a legnépesebb a szakosztályban, a tömegből szépen jönnek az eredmények nem feltétlenül a győzelem a lényeg, de az számszerűsíthető: ha ott van a gyerek és élvezi a mozgást, már akkor nyert vele mindenki- gyerek, szülő, edző.
  • összesen 7 bajnoki címet és számos bajnoki dobogós helyet szereztek a fiatalok, a kajakos lányok és a kenus fiúk is kivették a részüket a sikerekből;
  • a 16 éves, idén ifi válogatott Pálfalvi Viktor az Olimpiai Reménységek Versenyéről három arany egy egyes ezüstéremmel tért haza;
  • ebben a korosztályban sok regionális versenyen voltunk, eveztünk a kaposvári Desedatavon, Tolnán, Fadd-Domboriban és a szegedi Maty-éren is: cél a versenyrutin megszerzése;
  • Babarik Levente, Rózsa Bence, Kirschner Dávid és Galó Árpád is tagja a kölyök válogatottnak.

Sárkányhajó

  • a sárkányhajó az egyike az egyesület szabadidős lábainak, hiszen egy olyan mozgásforma, amelyet a teljesen amatőrök is élvezettel tudnak űzni: a júniusi, atomerőműves igazgatóságok és cégek közötti versenyre nagy volt a csónakházban a készülődés és maga a verseny is nagyon jó hangulatban zajlott;
  • a csónakházban két sárkányhajóscsapat is egész évben készül, mindennapjaik része a sportolás.

Versenyszervezés

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség évek óta biztos pontként tekint ránk:

  • a hat, FaddDomboriban rendezett verseny közül kiemelkedik a Vidék Bajnokság, illetve a Magyar Kupa, ahol közel 1500 fős versenyzői létszámot láttunk vendégül, de a SUP és sárkányhajó hazai bajnokságának vagy a maratoni válogatónak a megszervezése is zökkenő nélkül lezajlott;
  • februárban és novemberben végén ismét vendégül láttuk a régió fiatalságát a Héraklész Fizikai Felmérőn.

Közösséget építünk

  • kirándulásainkon, vízitúráinkon igazi csapatként funkcionálunk, idén nyáron a festői Bodrogon eveztünk, Felsőbereckitől indulva sárospataki és tokaji sátrazással, a Bodrogzugot is felfedezve, mintegy hatvanan a szülők is szerves részei az egyesületnek, a gyerekek mellett ők adják azt a támogatást, amivel sikeresek lehetünk;
  • a háromhetes nyári táborunk is teltházon, hatvan körüli létszámmal dübörgött, a fizikai kihívások és vizes kalandok mellett kulturális élmények is emlékezetessé tették sokan a táborban döntötték el, hogy szeptemberben el szeretnék kezdeni a sportágat.

Előre tekintés

  • Hubik András és Csizmazia Dóra edzők elhagyták az ASEt, az új edzőkkel való egyeztetés folyamatban van;
  • Tóth Márton 9 év után felment az ifi csapat mellé, Blatt Kristóf viszi tovább a kezdő csapatot, a közepes csoportot pedig Kirschner Zoltán irányítja;
  • a csónakházba került sok olyan eszköz, hajók, SUPok, amivel egy újabb láb, a vízitúrázás kialakulása is napirenden van;
  • 2023-ban elkezdődött egy új, vízitúrás épület kialakítása, amely a csónakház sportközponti jellegét fogja erősíteni és a vízitúrázás lábnak ad egy újabb lendületet;

 

 

Kosárlabda Szakosztály

 

A kosárlabda szakosztály női-férfi utánpótlásban és a versenysportban is érintett.

A szekszárdi GYKSE-vel való együttműködésnek köszönhetően Szekszárdon és Pakson több mint 200 gyermek kosárlabdázik rendszeresen.

Előkészítő és a legfiatalabb korosztályban a gyerekek nagy létszámban vesznek részt edzéseinken.

Az általános iskolák alsó tagozatain hetente már közel 20 órát tartanak edzőink, a mindennapos testnevelés keretein belül.

Fiú utánpótlásban több csapatunk is szerepelt a kiemelt bajnokságokban, ami az ország 16 legjobb csapatát jelenti. Játékosokat adtunk a korosztályos válogatottaknak.

A női utánpótlásban regionális és megyei szinten versenyeztettünk csapatot.

A 2023-es év egyik nagy eredménye a csarnok felújítás sikeres befejezése és a Morgen Court kialakítása az ASE sporttelepen. Ezzel lehetőséget biztosítva mindenki számára a kosárlabdázásra.

NBI/A csoportban induló csapatunk a tavaszi szezonban sérülésektől megtizedelve olyan eredményt ért el, amivel az elmúlt 15 évben mindig rájátszásba került volna, de tavaly ez csak az alsóházra volt elég.

Ősszel katasztrofális szezonkezdett után edző és játkoscserére volt szükség. A sérülések nem kerültek el ebben a szezonban sem minket.

Az U23-as csaptunk indult NBI/B zöld csoportjában és remekül helyt álltak a mérkőzéseken. Ebből a csapatból idén többen bemutatkoztak a felnőtt NBI A csoportban

 

Összeségében utánpótlásban eredményes felnőtt mezőnyben rendkívül nehéz volt a 2023-es év.

 

 

Labdarúgó Szakosztály

 

Az ASE Labdarúgó Szakosztály csapatai az MLSZ által előírt tornákon és bajnokságokban szerepeltek.

  1. idei bajnoki évben az U9, U11, U13 és az U15-ös korosztályos csapataink a megyei futsal bajnokságban szerepeltek. A csapatok a bajnokságok végén, érmes helyeken végeztek.
  2. U13-as, U14-es, U16-os és az U19-es csapataink a nagypályás korosztályos bajnokságban szerepeltek, bár a játékosaink a kiírt korosztályhoz képest fiatalabbak voltak, de ez a játékukban nem látszott meg. Minden mérkőzésen felvették a versenyt az idősebb játékosokkal szemben. Az U16-os csapatunk a korosztályos bajnokságban a bronzérmet szerezte meg. Az U13-as csapatunk pontvesztesség nélkül megnyerte csoportját, a döntőt június elején játszák. Az U14-es csapatunk is érmes helyen végzett.

A nagypályás felnőtt férfi csapatunk a tavalyi évben az összevont megye I-II. bajnokság végén kiharcolta annak a lehetőségét, hogy tavasszal a megye I. bajnokságban szerepeljen. A csapat tagjai továbbra is a paksi fiatalok, az erőműben és a városban dolgozók, valamint az elmúlt években az ASE-nál nevelkedett játékosok. Több esetben volt olyan mérkőzés, amikor a kezdő csapatban 5 ifi kórú játékos játszott. A bajnokság végén a felnőtt csapatunk az előkelő 6. helyen végzett, ezzel a helyezéssel több, nagy múltú csapatot előzött meg.

Az U7-U9-U11-es korosztályaink az MLSZ által előírt „Bozsik” tornákon vettek részt, ahol minden torna végén, rengeteg gólt rúgva az első helyen végeztek. A játékosok idén is bizonyították, hogy játéktudásuk kinőtte ezeket a tornákat.

Az U7, U8, U9-es csapataink a Déli Régió bajnokságban is szerepeltek, olyan nagy múltú csapatok ellen, mint a Pécs, Baja, Kiskőrös és Kalocsa. A játékosok nem csak a jó játékkal örvendezték meg az edzőket, hanem az U7 és az U8 csapataink a bajnokság végén a 2. helyen végeztek.

Az előkészítő csapatoknál nem az eredmény a fontos, hanem a folyamatos képzés és a folyamatos fejlődés. Az edzők a változatos edzésekkel ezt elősegítik.

  1. Labdarúgó Szakosztálynál ugyanúgy, mint az előző években nagy gyerek létszámmal dolgoznak az edzők. A környező kisebb településekről is hozzánk igazolnak a gyerekek, sőt az NB1-es paksi csapattól is több játékos bennünket választott. A kiemelt tehetségeket a tovább fejlődésük figyelembevételével pedig az NB1-es klubhoz irányítjuk. Továbbra is jelentkeznek a csapatainknál a városban dolgozó orosz családok gyerekei, akik az egyesületünknél szeretnének sportolni.

Az U7-es korosztálynak idén, mint az előző években a már hagyományos Blatt Pál emléktornát az ASE csarnokban rendeztük, ahova több NB1-es klub utánpótlás csapatait is meghívtuk. A torna nagyon színvonalas volt, a meghívottak a csarnokról és a rendezésről csak pozitívumokat mondtak és megígérték, ha hívjuk őket, akkor jövőre is szívesen eljönnek.

A többi csapataink is részt vettek téli tornákon.

Az edzések látogatása mindegyik csapatnál kiválónak mondható, a létszámmal egyik csapatnál sincs gond.

 

 

Sakk Szakosztály

 

A 2024. évi Sakkolimpia Budapesten szeptemberben kerül megrendezésre. A Sakkolimpiára való készülés, különösen válogatottjaink esetében, meghatározta a 2023-as szakmai munkát is.

A férfi és a női válogatottak keretében 9 paksi sakkozó szerepel. Ács Péter nagymesterünket kérték fel a férfi „A” válogatott csapat kapitányának, ebben a keretben szerepel Berkes Ferenc és Kozák Ádám. A férfi „B” válogatott keretében Papp Gábor készül. Indul az Olimpián az U25-ös fiatal férfi válogatott is, ahol Krstulovic Alex és Bodrogi Bendegúz képviseli a paksi színeket. A női „A” válogatottat Fodor Tamás nagymesterünk irányítja, itt Lázárné Vajda Szidónia női nagymesterünk esélyes a végleges csapatba kerülésre. A női „B” válogatottban készül Iván-Gál Hanna.

A 2023. évet kiemelkedően sikeresnek tekintjük, mind a csapateredmények, mind az egyéni eredmények alapján.

  • A Szuperligában a 2022/23 bajnokságban 2. helyet szerezte meg az első csapatunk, legyőzve az utolsó fordulóban az előttünk álló riválist, Ajka csapatát 8:4 arányban.
  • Az NB-I.-ben szereplő, főleg fiatalokból álló második csapatunk rajt-cél győzelmet aratva, mindegyik ellenfelét legyőzve, az 1. helyen végzett. Sajnos nem léphet feljebb, mert egy egyesületnek nem lehet 2 csapata egy ligában. Kiemelkedően szerepelt a csapatban Bernáth Bence, aki az NB-I. „gólkirálya”, legjobb pontszerzője lett, 100%-os teljesítményével.
  • Folytatták a hagyományos jó szereplést fiataljaink, akik a legrangosabb ifjúsági versenyt, a Magyar Ifjúsági CSB-t nyerték meg. Ez már a 12. aranyérmünk az Ifi CSB-k történetében, amely rekordnak számít.
    Az Atomerőmű SE ifi csapata 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és vereséggel, 29,5 pontot szerezve nyerte a 24 csapatos bajnokságot.

A három kiemelkedő hazai csapateredmény után következzenek a nemzetközi eredmények.

  • Világ Kupa, Baku
    A kieséses rendszerű, 128 fővel induló versenyen Berkes Ferenc nagymesterünk a nyolcaddöntőbe jutott, 4 páros meccs megnyerésével. Olyan neves nagymestereket győzött le, mint Gelfand, Vityjugov, Ponomarjov.
    Berkes Ferencet ezért a teljesítményéért is a 2023. év legjobb férfi sakkozójává választották!
  • Csapat EB, Budva (Montenegro), 38 csapat, 9. Magyarország
    A férfi válogatott csapatkapitánya Ács Péter nagymesterünk volt, a 4. táblán Kozák Ádám 5 ponttal (9 játszmából) járult hozzá a jó eredményhez.
    A női válogatott a középmezőnyben végzett. Itt a két paksi résztvevő Fodor Tamás csapatkapitány és a 4. táblán játszó Lázárné Vajda Szidónia voltak.
  • Mitropa Kupa, Losinj (Horvátország), 10 csapat, 3. Magyarország
    A csapat felét fiatal paksi nagymesterek, Kozák Ádám, Fodor Tamás alkották, akik sikeresen járultak hozzá a dobogós hely megszerzéséhez.

 

Az országos egyéni bajnokságokon is otthagytuk a névjegyünket, szép sikerek születtek.

  • Magyar Egyéni Női és Férfi Bajnokság, Budapest
    Kicsit szokatlan rendezésben, a női és a férfi mezőny együtt versenyzett. A 30 játékos 9 forduló alatt döntötte el a férfi és női sorrendet.
    Férfiak: 2. Kozák Ádám 6,5 pont
    4. Fodor Tamás 5,5 pont
    Nők: 4. Lázárné Vajda Szidónia
    6. Iván-Gál Hanna

 

  • Junior (U20) Magyar Bajnokság, Budapest
    Fiúk: 1. Krstulovic Alex 5,5 pont
    5. Forgács Attila 4,5 pont
    Lányok: 3. Buri Kata 4,5 pont
    7. Buri Petra 4,0 pont
    8. Tóth Nikoletta 3,5 pont

 

  • Magyar Korcsoportos Bajnokság, Bük
    U10 Fiúk: 1. Hegedűs Bernát 7,5 pont
    U16 Fiúk: 3. Bodrogi Bendegúz 4,5 pont
    U18 Lányok: 3. Buri Petra 4,5 pont

     

Jól szerepeltek fiataljaink a Diákolimpia Országos Döntőiben is.
a középiskolás fiúk versenyzői kategóriájában: 1. Bernáth Bence

  • a középiskolás lányok csapatversenyében: 1. Szent István Katolikus Gimnázium, Tolna,
    a csapat tagjai voltak Buri Petra és Buri Kata
  • a középiskolás fiúk csapatversenyében: 1. Pannon Oktatási Központ, Dunaújváros
    a csapat tagja volt Tancsa Tamás

 

 

Szabadidősport Szakosztály

 

Ahogy azt az elmúlt évtizedekben, években megszokhatták az aktív kikapcsolódást kedvelők, a kedvtelésből mozgásra vágyók, valamint a közös családi elfoglaltságokat keresők, úgy a 2022-es évben is nagy örömmel várta őket az ASE szabadidősport szakosztálya.

Az asztalitenisz, természetjárás, vitorlázás, teke, alakformáló torna, sí, rádióamatőr, öregfiú foci, kosárlabda szakcsoportok minden mozogni vágyót hívtak és vártak programjaikra. A pandémiás helyzet miatti korlátozások feloldásra kerültek, így tavasztól a szabadidős rendezvények megrendezése előtt újra megnyílt az út, a tervezett programjaink mindegyikét nagy sikerrel meg tudtuk tartani. Befejeződött az ASE csarnok felújítása, visszakerültek az asztalitenisz, kosárlabda és az asszonytorna szakcsoporti foglalkozások a megszokott helyükre.

Az év végén rendezett Családi Karácsony ismét nagy siker volt a szülők, gyermekek körében. Örömteli, hogy környékbeli egyesületek, szervezetek bevonásával, segítségével folyamatosan sikerül még jobban kibővíteni, sokrétűbbé, színesebbé tenni a programokat. Mindenki talál magának való elfoglaltságot, a család legkisebb tagja is és az unokával érkező nagypapa, nagymama egyaránt.

A szakosztály emellett a városi rendezvények néhány programjának lebonyolításában is segítséget nyújtott.

Az eseményekkel, programokkal kapcsolatos információk terjesztésében segítségünkre van a helyi média, a megyei újság és az egyesület honlapja is.

Összegzésképp elmondható, hogy a felnőtt és gyerek korosztály számára továbbra is a programok színvonalának megőrzése, sokrétűbbé tétele a szakosztály egyik fő célja.

 

Rádióamatőr Szakcsoport

 

2023. májustól 2024. májusig

Hasonlóan az előző évhez most is egy mozgalmas, feladatokkal, de szerencsére sok eredménnyel és sikerekkel teli évről tudunk beszámolni. Szakcsoportunk stabil anyagi hátterét az ASE Szabadidősport Szakosztály biztosítja. A mindennapi költségeinken túl, fejleszteni is volt lehetőségünk. A műszaki fejlesztés jelegű feladatokat HA5IW Simon László, HA5VJ Vörös János és HA4FB Gyuri, a kivitelezési és karbantartási munkákban rajtuk kívül HA4XC Keszei Sándor, HA3VH Tehel Károly, HA4ZB Csurgó Lajos, HA3UI Vigh Lajos, HA3OC Szabó Ferenc, HA8KM Keglevich Márkó, HA3KNA Szvetnik Endre, HA6AK Kiss Ádám, HA3FI Farkas István, Mach Gyula Mété, HA4XH Nyemcsek Károly, fiam HA4GDM Nemes Tamás és unokám Nemes Krisztián jeleskedtek.

Működés feltételek:

Az elhelyezés, tárgyi, anyagi, pénzügyi feltételek biztosítottak voltak az ASE-nek köszönhetően. Éves költségvetésünk kiegyensúlyozott, rendezett.

MRASZ tagságunk rendeződött.

Szerelési munkálatok 2023-ban az előző beszámoló óta:

  • A véletlenül elvágott földalatti Japán irányú koax kábel kijavítása Králik György, Nyemcsek Károly,
  • Henry végfok roller induktor javítása. fésűléc és leszedő kerék készítése, Nemes Tamás,
  • Henry végfokba csere kuplung adományozása SzAbó Ferenc,
  • Viharkár miatt 9 helyen elszakadt Beverage antennáink javítása Králik György, Nyemcsek Károly,
  • Vihar (2023. 07. 13 ) kidöntötte a Szlovén Quad antennánkat ez sajnos javíthatatlanná tört. Kármentés Keszei Séndor, Králik György, Nyemcsek Károly
  • Vihar leszaktotta 80m NVIS és a 40m NVIS huzalantennákat.

Kármentés Keszei Séndor, Králik György, Nyemcsek Károly

  • Vihar által kidöntött fák ismét szétszaggatták a Beverage antennákat, Javították Králik György, Nyemcsek Károly,
  • Emeleti adószoba 2. hosszú asztal összeszerelése 2. SO2R /Multi 2 állomás kiépítéséhez. Keszei Sándor, Farkas István, Bagyinszki Zoltán, Zsinka István,
  • Raktár rendezés. Keszei Sándor, Farkas István, Nyemcsek Károly.
  • Quad koaxokat visszabontása, A házi földelőhálózat átnézése és feljavítása Keszei Sándor, Farkas István, Nyemcsek Károly.
  • A japán irányú, 160m delta loop, a már korábban lekötött, zárlatos koaxát visszabontottuk. Králik György, Nyemcsek Károly,
  • Az SO2R M2 állomásunk kiépítése több napi munkával Králik György
  • SO2R M2 állomásunk első üzemi próbája.
  • ME1200-H végfok átalakítása folytatjuk GS35b csőről GS31b végcsőre HA4XC Keszei Sándor. Nemes Tamás,
  • 160 m K2AV inverted „L” FCP rendszerű antenna kiépítése, HA4XC Keszei Sanyi, HA4FB Králik Gyuri, HA4FV Zsinka Pityu és HA4XH Nyemcsek Karcsi.
  • 285méteres dél amerikai Beverage vevőantenna telepítése. Králik György, Nyemcsek Károly,
  • MFJ-989C tuner(HA4XH donáció) felújítása HA5IW Simon László
  • ME1200-H végfok megjavítása HA5IW Simon László
  • RUN 2 állomás beüzemelése HA5IW SIMON, HA5VJ János, HA4FB Gyuri, HA4XH Karcsi,
  • IP alapú kamerák 4 db felszerelése az állomásra. Mach Gyula Máté, HA4FB Gyuri. HA2VH Kari, HA4XH Karcsi.
  • UTP kamera kábelek befűzése HA4FB Gyuri
  • Konyhai lefolyó javítása, konyhai polc felszerelése, szerelő LED lámpa a nappaliba, mozgásérzékelős lámpa a raktárba és mennyezeti lámpa az RH adószobába HA4XC Sanyi
  • Rendcsinálás a konyhába HA4ZS Zsuzsi.
  • Faház és a volt Quad oszlop közötti kábeltartó drótkötél felújítása. HA4XC Sanyi, HA4FB Gyuri.
  • November 25-26 a CQWWDX CW versennyel gyakorlatilag felavattuk a HA3DX új Run1 és RUN2 állomását HA4FB Gyuri, HA5IW Simon, HA4FF Zoli és HA4XH Karcsi

 

Rádióamatőr szabadidő- és versenysport és eredményeink 2023 májustól

2023-ben az előző beszámoló óta 33 versenyen indultunk.

Legjobb eredményeink 2023 második fele:

  • King of Spain CW, 2. helyezés HA3DX op: Králik György, Nyemcsek Károly
  • King of Spain 40m CW, 3. HA4A helyezés op: Bagyinszki Zoltán
  • King of Spain SSB, 2. helyezés HA3DX op: Králik György, Nyemcsek Károly
  • King of Spain 40m SSB, 2. helyezés HA4A op: Bagyinszki Zoltán
  • Tisza Kupa SO/40m CW 1 helyezés HA4A op: Bagyinszki Zoltán
  • Tisza Kupa SO/80m CW 3helyezés HA4FF op: Bagyinszki Zoltán
  • HA3NS Sprint 2023 CW 80m 2. helyezés HA4A op: Bagyinszki Zoltán
  • YO-DX SO/80m/HP, 2. helyezés HA4FB op: Králik György
  • YO-DX SO/40m/HP, 3. helyezés HA4A op: Bagyinszki Zoltán
  • CQ-WW-DX -SSB, Multi Op/All/High/DX/SSB Magyar 2 .helyezés HA3DX Bagyinszki Zoltán, Králik György, Simon László, Nyemcsek Károly
  • CQ-WW-DX-SSB, SO/40m Világ 3 helyezés HA4A op: Bagyinszki Zoltán
  • OK-OM DX SO/40m/HP/CW Világ 3 helyezés HA4FB op: Králik György
  • RH-Budapest Bajnokság vidéki klubállomás HA3DX 1 helyezés op: Králik György
  • RH-Budapest Bajnokság vidéki egyéni állomás HA4A 1 helyezés op: Bagyinszki Zoltán
  • CQ-WW-DX-CW, SO/80m Magyar 1 helyezés op: Bagyinszki Zoltán
  • CQ-WW-DX-CW, Multi Op/All/High/DX/CW HA3DX Magyar 2 helyezés op: Králik György, Bagyinszky Zoltán, Simon László, Nyemcsek Károly
  • 9A DX Single OP/HP/Mixed/2 Bands Világ 2 helyezés op: Králik György

Szerelési munkálatok 2024-ben:

  • A három RH antenna forgatónk vezérlés kibővítése a RUN1 és RUN2 állomásra HA5VJ Vörös János donációja
  • Verseny hangfelvétel megoldása HA5IW Simon László és HA5VJ Vörös János donációja
  • 3db meghibásodott headset felújítása HA4FB Králik György
  • Sérült Beverage antenna javítás HA4FB Králik György, HA4XH Nyemcsek Károly, HA8KM Keglevich Márkó, HA3KNA Szvetnik Endre,
  • Italhűtő meghibásodott hő szenzor kapcsoló csere HA5IW Simon László, HA5VJ Vörös János, Nyemcsek Károly donáció.
  • Konyhába vízmelegítős csap beszerelése HA5VJ Vörös János donáció
  • 7MHz 4Square antenna rendszer kivitelezése. Tervezés és vezérlőrendszer donáció és kivitelezése HA5IW Simon László, szükséges kötőelemek donációja, beszerzések, szállítás HA4FB Králik György, Feszítő kötélzet donáció HA5VJ Vörös János. 60m koax kábel donáció HA4XH Nyemcsek Károly, Szerelési munkálatok behangolás mérés: HA5IW Simon László, HA5VJ Vörös János, HA4FB Králik György, HA4XH Nyemcsek Károly, HA6AK Kiss Ádám, HA8KM Keglovich Márkó, HA3KNA Szvetnik Endre, HA3UF Vigh Lajos
  • Mikronet50M internetre áttérés
  • Meghibásodott HENRY végfok javítás HA5IW Simon László

 

Rádióamatőr szabadidő- és versenysport és eredményeink 2024 januártól

2024-ben az május 19.-ig 42 versenyen indultunk lásd a mellékelt összesítő excel táblázatban.

  • A MRASZ 2024 január 6-án tartott esztergomi díjátadó gálára HA4FF Gyurit és HA4XH Karcsit hívták meg.

 

HA3DX rádióállomásunk 2023-ban dobogós helyet, kettő hazai, MRASZ rendezésű versenyben ért el.

  • HA-DX MS MIX 2023 csapat 3. hely op: Bagyinszki Zoltán, Králik György, Nyemcsek Károly,
  • HA-Március 15-i ifjúsági verseny SO 2. hely op: Králik György
  • RH-OB 2. helyezés HA3DX op: Králik György, Nyemcsek Károly
  • RH-OB 4. helyezés HA4A op: Králik György
  • HA-DX MS MIX 2024 csapat 4. hely HA3DX op: Králik György, Nyemcsek Károly, Simon László, Tehel Károly, Vörös János,
  • HA-DX Single Op/All/SSB LP 2. helyezés HG6K op: Kiss Ádám
  • HA-DX Single op/40m/High/Mixed HA4A Op: Bagyinszki Zoltán
  • UBA SSB Single Op/ All /SSB /QRP 3. helyezés HA5BGG op: Görgei György
  • European Union DX Contest MS MIX 2024 csapat 2. hely HA3DX op: Králik György, Nyemcsek Károly,
  • European Union DX Contest Single Operator All Band SSB Low Power 2024 3. hely HG6K op: Kiss Ádám
  • SP-DX Single Op/3 Band/High/DX/ HA3DX 3. helyezés Op: Králik György
  • UKEICC CW DX Contest CW HA4FB 9.World/2. Eu /1. Hungary Op: Králik György
  • 2024 május 6 Magyar Sport Napja alkalmából 3 fővel vettünk rész az 1,5 órás bemutatónkon.

HA4XC Keszei Sándor, HA3FI Farkas István és Nyemcsek Károly HA4XH,

 

2024 évi minősítések:

  • Rövidhullám I. osztályú minősítést szerzett:

Králik György HA4FB, Bagyinszki Zoltán HA4A, Nyemcsek Károly HA4XH,

  • Ultra Rövidhullám III. osztályú minősítést szerzett:

Králik György HA4FB, Nyemcsek Károly HA4XH,

Karbantartási és fejlesztő munkánkat tovább folytatjuk 2024-ban

  1. Vertikális, 6 irányba kapcsolható. antennarendszer kiépítése a 80 m sávra
  2. GI5B csöves RH végfok felújítása

Tagságunk jelenleg 21 fő. Újabb 2 fővel gyarapodunk a 2024 második félévben.

 

 

Sí szakcsoport

 

A hagyományos januári síoktató táborban ketten képezték tovább magukat. A hóhiány nagyon rányomta a bélyegét a terepi munkára.

A „Stiga” emléktúrát tartottunk, amely 2023.01.22.-01.28. között került megrendezésre az ausztriai Badgasteinben. Gasteinertal volt a felfedezni való síterep. 25 fő vett részt a táborban, ahol három tudásszintnek megfelelő csoportban volt oktatás. Sajnos volt pár kisebb balesetünk.

Szeptemberben megkezdtük a 2024-as szezon túráinak szervezését.

A szakcsoport fizető létszáma az elmúlt években folyamatosan csökken, amit az egyre dráguló szolgáltatásokkal és a régebbi tagok kiöregedésével hoztunk összefüggésbe. 24 év elején, már csak 8 tagot tartunk nyilván. Ez a létszám aligha nevezhető tömegsportnak, de az ASE céljainak megfelelően, a sportág népszerűsítésére még alkalmas.

 

 

 

Teke szakcsoport

Két csoportos városi teke bajnokság

A szakcsoport szervezi és rendezi a népszerű Paks Városi Teke bajnokságot. 12-12 csapattal, két osztályban átlagosan 130-140 fő résztvevővel.

A versenyek szeptember és április között zajlottak 11 fordulós rendszerben Az első osztály 11-12. helyezettje kiesik a másodosztályba, akinek az első és második helyezettje felkerül az első osztályba.

A városi bajnokság csapatversenye március végére befejeződött, az alábbi eredménnyel:

A 2022-2023. évi I. osztály csapatverseny győztese: a BOMBER csapata.

A 2022-2023. évi II. osztály csapatverseny győztese: SZEDDLE csapata.

A csapatversenyek után egyéni versenyt rendeztünk március végén a 12 legjobb versenyzőnek az egész évi teljesítménye alapján.

 

2023 szeptemberében megkezdődtek a 2023.-2024. évi csapatbajnokság küzdelmei.

 

Atom Kupa nyílt csapatbajnokság

A városi bajnokság befejeztével indítottuk el, és 2023 áprilisában és május végén fejeztük be. Az első és a másodosztályban szereplő csapatok versenyzői indulhattak, bármilyen csapatösszeállításban. Az ATOM kupán 19 csapat nevezett és indult, de az egyenes kieséses rendszerbe már csak 16 csapat versenyezhetett. Minden csapat öt mérkőzést játszott a selejtezővel együtt.

 

A 2023. évi Atom Kupát a FANYŰVŐK csapata nyerte.

 

Meghívásos versenyek

A 2023-ben részt vettünk 10 országos versenyen és nagyszerű sikereket értünk el, több kupát elhoztunk és mindenhol népszerűsítettük az ASE-t.

Kaposvár, Schleining Endre Emlékverseny, január

Oroszlány, Bánhegyi László Emlékverseny, február

Tata, Teke Mix Tekeverseny, május

Pétfürdő, Pétfürdő Kupa, május

Tata, Kisbér, Hánta, Hármas Teke Kupa, július

Debrecen, Hajdú Kupa, augusztus

Budapest, Kató Ferenc Emlékverseny, augusztus

Kaposvár, Investment Kupa, augusztus

Tata, Tata Kupa, október

Tata, V. Palotai Tibor Emlékverseny, november

 

Nyílt amatőr egyéni versenyeket rendeztünk Pakson:

IX. Paksi Vegyes páros Teke verseny, januárban

Húsvét Kupa, áprilisban

Paksi Nyílt MIX Kupa Tekeverseny, kétnapos, júniusban

Nyárbúcsúztató Tekeverseny, augusztusban

Mikulás Kupa Tekeverseny, decemberben

 

Ezek a versenyek nagyon népszerűek, gyerekek, családok, baráti társaságok nagy örömmel jönnek ezekre az ingyenes rendezvényekre.

 

XXXIII. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó:

Tatán vettünk részt a 2023. évi Teke találkozón.

A Szakcsoport versenyzői 15 fővel vettek részt a versenyen és szép eredményeket értek el.

Női csapatban és összetett csapatban első helyen végzett az MVM PA Zrt.

Vegyes párosban 2. helyezést, női és férfi egyéniben 3. helyezés értünk el.

A legeredményesebb társaságnál 2. helyezettek lettünk.

 

Kyokushin Karate szakcsoport

 

A 2023 évben végzett tevékenységünk a felkészülés jegyében telt el. A szabadidő szakcsoport olyan fiatal és elkötelezett tagokkal bővült, akik késztetést éreznek aziránt, hogy versenyen is próbára tegyék a tudásukat. Bár jellemzően harcművészetet gyakorlunk, de természetesen teret, lehetőséget szeretnénk nyújtani azok számára, akik a küzdőtéren is szeretnék megcsillantani a tudásukat. A tavalyi év az erre történő felkészülés jegyében zajlott.

Az elmúlt évben több hónapot töltöttem távol munkaügyben. De sikerült minden tartózkodási helyemen bekapcsolódni minőségi karatés munkába. Ennek során két színvonalas bolgár verseny klubban volt módom felkészülési- és edzésmódszereket elsajátítani.

Sikerült három hetet Japánban eltölteni egy edzőkből álló csapat tagjaként, ahol részt vehettünk (szurkolóként) a négy évente megrendezésre kerülő súlycsoportnélküli világbajnokságon. Illetve a kyokushin tokiói központi edzőtermében a Honbuban és Okinawán hagyományos edzésmódszerek szerint is volt lehetőségünk edzeni.

Nyáron több edzőtáborban csiszolhattuk a tudásunkat. Szlovákiában meghívott edzőként, Répcelakon tanulóként vettünk részt, illetve Pakson klub edzőtáborban alapoztunk.

Az elmúlt évben három övvizsgán adtak számot tudásukról a karatékák.

Az edzés körülményeink jók, a fejlődésünk biztosított. Azonban további eszköz beszerzésekkel szeretnénk javítani a felkészülésünk színvonalán.

 

Öregfiúk Labdarúgó Szakcsoport

 

Szakcsoportunk létszáma 35fő.

Nagy örömünkre szolgál, hogy új játékosként csapatunk tagja lett Wolf Attila.

A nyári szünet kivételével /július 01-augusztus 31./ az év minden pénteki napján edzést tartottunk. A tréningeket az ASE műfüves, valamint füves pályáján végeztük télen-nyáron számunkra kiváló körülmények között.

Az év során, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően több kis, és nagypályás mérkőzést játszottunk oda-visszavágó alapon tatabányai, és dusnoki barátaink öregfiúk csapataival.

Három nagypályás mérkőzést játszottunk és mind a hármat megnyertük.

2023. évben is megtartottuk névnapi és év végi rendezvényeinket, melyek egyike és legsikeresebbje egy fél disznó feldolgozása és elfogyasztása volt.

A jubileumi születésnaposok felköszöntése (50, 60, 70 év) külön rendezvényeken történtek.

December végén évzáró kispályás tornát rendeztünk az ASE csarnokában, négy csapat részvételével „Blatt Vince emléktorna” néven. A torna névadója az ASE labdarúgó szakosztály alapítója volt. A kiváló hangulatú és színvonalas tornát a második helyen zártuk.

 

Vitorlás szakcsoport

 

Az előző évekhez hasonlóan ez az év is még mindig a COVID árnyékában indult. A tavasz beköszöntével aztán megindult az idei szezon tervezése. A karbantartásokkal kezdték a felkészülést, később a nagyhajók vízre rakását, a kikötői terület rendbetételét valósították meg. Mint eddig minden évben, az idén is meghirdették táboraikat, Domboriban és Füreden. A fiatalok már alig várták a lehetőséget és gyakorlatilag a táborok meghirdetésével egyidőben már be is teltek az időpontok. Mindegyik tábor élményekben és tanulásban gazdag programokkal várta a jelentkezőket és az ott töltött idő után mosolygós és csillogó szemmel, rengeteg tudással távozhattak a gyerekek.

A vitorlás évad elengedhetetlen a versenyek nélkül, az ATOMKUPA, a Dolfin OB, az ARTESZ Kupa, a CSAT Kupa, valamint az 50. VVT mind azok közé tartozott, amelyeket a VSC szervezésében sikeresen bonyolíthattunk le.

A nyári szezon alatt a klub tagjai ebben az évben is jelentős létszámban töltötték a szabadságukat a Koloska Kikötőben és ezáltal az egyesületünk hajóin. Az egész évi munkát, az egyesületük életét pedig a télbe húzódó szakcsoportülésen foglalták össze a teljes tagságnak.

 

Asztalitenisz szakcsoport

 

A Pandémia elmúltával örömmel vették újra birtokba régi, közel 30 éve megszokott helyüket.

Sajnos az öröm nem tartott sokáig, mert elkezdődött a csarnok felújítása és meg kellett oldani a felkészülést a Villamos iparági találkozóra. Leleményesen, garázsokban, edzőtermekben, ki hol tudott alapon készültek a versenyre, mely várakozáson felüli sikereket hozott. Az 1000 fő feletti tagvállalatok versenyét sikerült megnyerni, a számos egyéni jó eredménynek köszönhetően. Remélhetőleg az új átépítést követően újra lesz helyük a csarnokban, hódolhatnak pingpong szenvedélyüknek.

 

Természetjáró szakcsoport

 

Az ASE természetjáró szakosztálya a nevével jelzett szabadidős és sporttevékenységet folytatja, a jellemzően gyalogos túrák mellett akad kerékpáros, vízi és országjáró program is, választékbővítés céljából.

A gyalogtúrák 2023-ban is egy- vagy többnaposak voltak, a sima túrák mellett voltunk teljesítménytúrákon is. A versenyeket nem számítva összesen 28.766 km-t tettünk meg 2039 túranapon. Számoljuk a pontokat az MTSZ minősítési szabályzata szerint.

Részt vettünk a dél-dunántúli regionális természetbarát találkozón.

Néhány túratársunk versenyez, érintettek vagyunk az országos tájékozódási túrabajnokságban.

A Bakancsos Atom Kupa tájékozódási túraversenyt, a legnagyobb programunkat 2023-ban a Mecsekben, Mánfa versenyközponttal rendeztük. A 26. Bakancsos Atom Kupán 200-an vettek részt, 17 önkéntes dolgozott a program szervezésén és lebonyolításán. A verseny az ország bajnokság része.

Társzervezetünk, a Demeter Egyesület 2023-ban is szervezett képzést, a turistaútjelzés-festő vezeti tanfolyamot, Dél-Dunántúli hatókörrel.

 

Asszonytorna szakcsoport

 

A foglalkozások helyszíne az ASE csarnok, kedd, csütörtök és vasárnap este.

A tornák szakképzett oktatók vezetésével zajlottak az elmúlt időszakban is, a különböző korosztályok mozgásigényeinek - lehetőség szerinti - kielégítésével. Az évek óta állandó, sőt az utóbbi időkben egyre növekvő létszám is bizonyítja, hogy nagy igény van az ilyen jellegű mozgás biztosítására a hölgyek körében. A tornák jellegüket tekintve általános kondicionáló, fitnesz jellegűek, aerobic és jóga elemeket is tartalmaznak, így biztosítva a különböző korosztályok igényét.

 

Öregfiú Kosárlabda szakcsoport

 

A csoport tevékenysége a koronavírus korlátozás óta heti rendszerességgel 3 edzéslehetőség kihasználására korlátozódik.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%