Világkupa rövid és hosszútávon

2023.06.06, 12:03 Kajak-kenu
Két világkupán is részt vettünk az elmúlt hetekben: Poznanban Vajda Bence és Kollár Kristóf, Ruszéban Kiszli Vanda versenyzett.

Május végén a síkvízi (kötött pálya, 200, 500, 1000 méter) kajak-kenusaink, a kajakos Vajda Bence és a kenus Kollár Kristóf utazott ki Poznanba, hogy 500 párosban szálljanak harcba az érmekért, illetve a másik magyar egységgel - ami a kenusoknál válogató is volt. Mindkét páros, Bence Szántói-Szabó Tamással, Kristóf Fejes Dániellel a középfutamuk negyedik helye után B-döntőbe jutott, ahol Bencéék nyertek, Kristófék pedig a végén becsúszó kínaiak mögött másodikként végeztek.

A bulgáriai Ruszéban, egy számunkra új helyen rendezték a maraton világkupát, ahol Kiszli Vanda a rövidkörös és a hosszútávú, 26 kilométeres versenyen is első lett. A szervezésen érezni lehetett a rutintalanságot, a pálya egyébként jó volt, a szabadtéri sport jellegét azonban most sem hazudtolta meg a sportág.

„Pénteken, amikor beeveztük, nagyon szép idő volt, viszont sajnos szombat-vasárnap nagyon feltámadt a szél, de persze ez bárhol előfordulhat: szóval küzdöttünk az elemekkel, széllel, hullámokkal, és a futószakasszal is, ugyanis az is elég hosszúra sikeredett. Ezt nem bántam, hiszen nekem fekszik a hosszú futás, ahogy észre vettem, jobban bírom, mint a többiek. A mezőny elég fiatal volt, sokan jöttek tapasztalatszerzés céljából, rutint gyűjteni, és arra szerintem tökéletes verseny volt! Mivel nem volt itt senki a nagyobb nevek közül, akikkel mondjuk Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon versenyzek, ezért egy edzésnek fogtam fel, próbáltam gyakorolni, hiszen tudjuk, a legjobb edzés a verseny!”- számolt be a versenyről Vanda.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%