World Masters ötödik hely

2023.08.08, 06:40 Judo
Az idei World Masters tornát Budapesten rendezték, amely a világ legjobb 36 judósának teremt lehetőséget az olimpiai pontok további gyűjtögetésére. Mind a három versenynap során volt paksi érdekeltség, hiszen Pupp Réka 52, Gercsák Szabina 70, míg Cirjenics Miklós 100 kilogrammban képviselte az ASE-s színeket. Közülük Pupp Réka szerepelt a legjobban, aki az igen előkelő ötödik helyen végzett.

Réka az első három mérkőzésen hengerelt, hiszen mongol, spanyol és üzbég ellenfelét is egyaránt látványos technikákkal győzte le. Ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol nem bírt koszovói riválisával, aki az aranypontban volt eredményes. A harmadik helyért nekünk állt a zászló az izraeli riválissal a szemben, habár nagyon szoros mérkőzés volt. Sajnos egy igen véleményes bírói ítélet kapcsán vazarit ítéltek az ellenfélnek, így Réka végül nem ért fel a dobogóra, de nagyon értékes pontokat gyűjtött.

Másnap Gercsák Szabina ellenfél nélkül lépett túl az első fordulón, majd japán vetélytárs következett. Sajnos a japán judós egy villámgyors hátsógántsból szertefoszlatta érmes álmainkat, így Szabina a legjobb 16 között búcsúzott.

A záró napon Cirjenics Miklós a 100 kilogrammosok között a román színekben versenyző korábbi kubai világbajnokon parázs csatában tudott túllépni. Ellenfele egy vazarijára, Miki kettővel válaszolt. Sajnos a folytatás már nem sikerült ilyen jól. A következő fordulóban izraeli, későbbi ezüstérmes ellenfelünk tudott megvillanni egy belső comb erejéig, így Miklós sem jutott a legjobb nyolc közé.

Legjobbjaink szlovákiai edzőtáborozással folytatják a nyári felkészülést.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%