Benke, Révész és Halmai érkezik

2024.06.03, 15:18 Kosárlabda
Kováccsal és Eilingsfelddel hosszabbítottunk, sajtótájékoztató keretén belül mutattuk be az új igazolásainkat.

Az Atomerőmű SE Kosárlabda szakosztálya hétfőn tartott sajtótájékoztatót a Gesztenyés úton, ahol Gulyás Róbert szakosztályelnök elnézést kért a szurkolóktól, amiért a múlt hét szerdai sajtótájékoztató elmaradt, de az egyik újonnan érkező játékos előző klubja nemtetszését fejezte ki a bejelentéssel kapcsolatban. A szakosztályelnökünk ezt követően értékelte a 2023/24-es szezont, majd bejelentette, hogy Eilingsfeld Jánossal és Kovács Ákossal is sikerült megegyezni, így mindkét magyar játékos piros-kék mezben folytatja a pályafutását. Pajor Dávid, Sövegjártó Ábel, Radics Gerzson és Gulyás Milán biztosan távozik a klubtól, nekik szeretnénk megköszönni az eddigi munkájukat. Sebastjan Krasovec marad az ASE vezetőedzője, a stábtagoknál viszont lesznek változások, ezeket később jelentjük majd be. Szeretnénk továbbá megköszönni Dr. Horváth Péter Jánosnak, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatójának és Szabó Péternek, Paks város polgármesterének a támogatást.

Benke Szilárd friss bajnokként a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatától érkezik az atomvárosba, a 29 éves, 197 cm-es 2-3-as posztos magyar válogatott játékos 2012-ben kezdte meg a profi pályafutását Kaposváron, ahol 4 szezonon keresztül erősítette a Somogy megyeieket, később Zalaegerszegre igazolt, ott az első szezonjában rögtön bronzérmes lett a csapattal. Ezt követően Szolnokon tett egy rövid „kitérőt”, majd 2019-ben Szombathelyre helyezte át a székhelyét, itt végül három bajnoki címet és egy kupagyőzelmet sikerült bezsebelnie. A 2022/23-as szezonban a francia első osztályban szereplő Gravelines gárdájában is megfordult, ahol 34 mérkőzésen lépett pályára. Szilárd a magyar válogatottal részt vett a 2022-es Európa-bajnokságon, ahol 5 mérkőzésen 9.4 pontot, 3 lepattanót és 2.2 gólpasszt átlagolt.

Szilárd megköszönte a bizalmat: "Köszönöm a klub szponzorainak és szakmai stábjának, hogy a feltételeket megteremtették ahhoz, hogy ilyen erős magyar mag össze tudjon állni. Bízom benne hogy ebből a gárdából a maximumot ki tudjuk hozni, ugyan most még nem szeretnék nagy dolgokat mondani, de olyan gárdát szeretnénk építeni, akik szeretnek dolgozni, beleteszik a munkát és annak egészen biztosan lesz gyümölcse. Mindenki, aki itt ül hajlandó áldozatokat hozni, ez a pályán meg is fog mutatkozik. Köszönöm mindenkinek a bizalmat."

„Benke jelenleg az egyik legjobb magyar játékos a ligában és kulcsszerepet tölt be a válogatottban is, szerintem Szilárd igazolása teljesen átalakítja majd a csapatot a 2024/25-ös szezonra. Rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk.”
-mondta Sebastjan Krasovec vezetőedző.

Révész Ádám az NHSZ Szolnoki Olajbányásztól érkezik Paksra, ahol a 2023/24-es szezonban sikerült bezsebelniük a magyar kupát és egy bajnoki ezüstöt is. A 202 cm-es, 102 kg-os ötös posztos játékos két szezont töltött a Tisza partiaknál, korábban a Zalaegerszegnél, Kaposváron, Kecskeméten és a Szegednél is megfordult.

"Köszönöm a lehetőséget a klubnak, jól éreztem magam Szolnokon, azonban tetszett Gulyás Róbert felvázolása. Azt gondolom, hogy jó esélyünk van a jó szereplésre, hiszen adott a keret, ugyan sok munka kell majd, de a jó közeg és a hangulat a siker nagy részét adja. Az ASE közel áll a szívemhez, hiszen a nagybátyám, Kiss Zsolt 8 évet játszott itt, én pedig gyakorlatilag itt szerettem bele a kosárlabdába. Nagyon várom már a szezont."
-mondta Révész Ádám

„Révész fontos szerepet töltött be a Szolnoknál az elmúlt két szezonban, egy olyan magasembert szereztünk meg, akinek magas a kosárlabda IQ-ja, mindemellett remek ember is, jó hatással lehet a csapatunkra minden téren.”
-tette hozzá Sebastjan Krasovec.

Halmai Dániel személyében egy fiatal játékossal erősítettük a keretünket, Dani eddig két szezont játszott az NB I. A-csoportban a Kometa-Kaposvári KK gárdájánál. Májusban részt vett a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság U20-as országos döntőjén is, ahol igazi vezére volt a csapatának, három mérkőzésen 20 pontot, 8.3 lepattanót, 4 gólpasszt, 5.3 szerzett labdát és 33.3 VAL-t átlagolt, ezáltal beválasztották a torna All-star csapatába is.

"Köszönöm a lehetőséget a klubnak, tetszett amit a Gulyás Róbert felvázolt, azt gondolom, hogy nagy lehetőség ilyen magyar játékosokkal együtt játszani, minden adott a fejlődésre. Nagyon remélem hogy jó szezonunk lesz és elérjük a céljainkat."
-mondta Dániel

„Halmai az elmúlt két szezonban megmutatta azt, hogy ő az egyik legtehetségesebb irányító az országban. Kaposváron végig nagy szerepe volt a szezonban, amit ki is használt és megmutatta tehetségét. Remek karakter és munkamorál jellemzi, örülök, hogy a csapatunk mellett döntött, fényes jövő vár rá.”
-nyilatkozta Sebastjan Krasovec vezetőedző.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%