Csillogó ezüst Odivelasból

2024.01.29, 10:26 Judo
Az Olimpiai Játékok évében vagyunk és ilyenkor minden harcra kész judós a kvalifikációs pontok további gyűjtögetésére összpontosít. Így vannak ezzel az ASE-s olimpiai aspiránsok Pupp Réka és Gercsák Szabina is, aki a portugál Odivelasban megrendezett Grand Prix tornán léptek tatamira az elmúlt hétvégén.

Réka természetesen az 52 kilogrammosok között próbált szerencsét nem is akárhogyan, hiszen az erős mezőnyben egy fantasztikus ezüstérmet szerzett. Ahogy már az elmúlt versenyeken megszokhattuk, kiváló világranglista helyezésének köszönhetően erőnyerőként kezdett a második fordulóban. Az a portugál Siderot próbálta útját állni, akit habár már többször legyőzött, mégis égett a visszavágás vágyától a hazai közönség előtt. Kemény, intésekkel teli meccsen jutottak el az aranypontig, ahol Réka kiváló edzettsége és rutinja diadalmaskodott és egy szép kiskülső horoggal zárta le a meccset. A legjobb nyolc közé jutásért nem sokat töltött a tatamin a paksi klasszis, hiszen a holland Van Krevelt fél perc alatt kopogtatta nagy fegyverével, a karprésből indított fojtással. Az üzbég Kadamboeva legyőzése már a legjobb négy közé jutást jelentette volna és ez is teljesítve lett. Az ellenfél a meccs hajrájában esett áldozatul Réka újabb kiskülső söprésének. Az elődöntőben a német Ballhaussal nézett farkasszemet versenyzőnk és egy korai belsőcomb-vetődéses kardobás kombinációval alapozta meg a mérkőzés hangulatát. A német judós hiába próbált egyenlíteni, végül neki is kopognia kellett egy fojtásból. Következhetett a délutáni döntő a régi ismerős, az üzbég Keldiyorova ellen. Ezúttal nem sok izgalomra adott okot a finálé, hiszen Keldiyorova már az első akciójából válldobással veszélyeztetett és azt követően egyből eredményes volt karfeszítésből. Ezzel maradt számunkra az ezüstérem és a vele járó 490 kvalifikációs pont. Nagyszerű kezdés ez Réka számára, csak így tovább a párizsi olimpiáig!

A 70 kilógrammosok között Gercsák Szabina nagyszerű ütközetben intésekkel győzte le a koreai Hant, de a következő fordulóban már nem bírt az izraeli Gosennel, így nem került a legjobb nyolc közé. Szabinának a későbbi versenyeken kell javítania.

Elsőéves juniorjaink az UTE-ban léptek szőnyegre a Felnőtt-Junior összevont Országos rangsorversenyen, de sem Jakab Barna, sem Metzger Botond nem tudta meglepni a rutinos mezőnyt. Botond végül hetedikként zárt.

Gratulálunk judósainknak és edzőiknek!


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%