Erős mezőny, profi szervezés

2024.07.19, 08:06 Judo
Harminchetedik alkalommal rendezte meg az Atomerőmű Sportegyesület judo szakosztálya a hagyományos Junior Atom kupát, melyre ez évben is igen komoly versenyzői létszám gyűlt össze. Huszonkilenc ország 360 versenyzője lépett tatamira az ASE csarnokban megrendezett rangos viadalon.

A szombati nap során a könnyebb súlyú férfiak és a nehezebb súlyú hölgyek versenyeztek, vasárnap pedig a nehezebb súlyú férfiversenyzők és a könnyebb hölgyek szálltak harcba az érmekért és helyezésekért. A magyar csapat 59 indulója között három paksi versenyző is rajthoz állt. Első-, és másodéves juniorjaink közül a 66 kilogrammos Metzger Botond, a 73 kilós Tóth Barna és a 81 kilogrammos súlycsoportban harcoló Komlósi Csongor egyaránt az első fordulóban búcsúzott a küzdelmektől.

A mezőny igen erősnek bizonyult, hiszen nagy csapattal érkezett a francia, a georgiai, az olasz és a brazil junior válogatott egyaránt, de még sok más nemzet fiataljai is nagy erőt képviseltek. A magyar válogatott végül egy aranyéremnek és egy bronznak örülhetett, ráadásul mindkét érem ugyanabban a súlycsoportban, 66 kilogrammban született. Gábor Áron nem talált legyőzőre, míg hazai riválisa Major Ádám bronzérmesként zárt.

A vasárnapi versenynap során négy magyar judós is éremért küzdhetett, de végül mindannyian az ötödik helyen végeztek. Emellett még négy hetedik helyet is szerzett a hazai válogatott.

Az Atom kupák történetében idén először végre egy méltó helyszínen, a Hangyási László Regionális Judoközpontban volt lehetősége a versenyzőknek bemelegíteni és felkészülni a rájuk váró megmérettetésekre. Az ASE csarnok és a bemelegítő terem közötti online kapcsolat biztosította, hogy gördülékenyen haladjon a junior Európa kupa sorozat hazai állomása.

Dan adományozásra is sor került a két versenynap során és vasárnap üde színfoltja volt a tornának, hogy a Párizsra készülő magyar judo válogatott olimpikonjait ünnepélyes keretek között méltatták a nagy megmérettetés előtt.

A szervezők ismét jelesre vizsgáztak és a paksi szakosztály judósai a legifjabbaktól egészen a masters versenyzőkig nagyban hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához. Reméljük, jövőre még több paksi sportolóért szoríthatunk ezen a nagyszerű hazai viadalon.

Fotók: Molnár Gyula


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%