Hazai pályán javítottunk a Sopron ellen

2024.02.03, 20:16 Kosárlabda
Végig vezetve nyertük meg a találkozót.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XIX. forduló
Atomerőmű SE – Sopron KC
86 – 76
(27-9, 22-30, 15-12, 22-25)

Egy rontott hárompontos a mi oldalunkon, egy a soproniaknál, végül Wooten kihagyott tempója után először Da Silva talált be, majd Clarance is megszerezte az első pontjait ASE mezben. Hibázott dobások sora következett mindkét oldalon, végül percekkel később Clarance 2+1-es akciója volt jó, ezt követően Wright Jr. is megszerezt az első pontjait. (8-4) Géringer labdaszerzését követően a gyorsindítást Nicholson fejezte be, időt kért Gasper Potocnik. (10-4) Nicholson triplájával tértünk vissza a játékhoz, majd Nichols büntetői után Ihring duplázott, ezt ismét Nicholson hárompontosa követte. Nem volt sok elképzelés a soproniak támadásaiban, a festéken belülre nem tudtak jönni, kintről nem dobtak eredményesen, végül 20-6-os állásnál kért ismét időt Potocnik mester. Kucsora tempója után Mathis volt eredményes a vonalon túlról, a gyorsindításból viszont Géringer szerzett két pontot. Végül az első etapban 10 pont alatt tudtuk tartani a vendégeket, remekül irányítottuk a mérkőzést, magabiztos előnnyel fordulhattunk a második 10 percre.

Kenny Wooten Jr. zsákolása adta meg az alaphangot a második etapnak, ekkor már húsz pont volt a két csapat között. Mathis büntetőzött, majd Kékesi triplája ért három pontot. Felébredtek a vendégek és elkezdtek kosarakat dobni, főként Nichols vette ki a részét a pontgyártásban, aki a negyed közepénél már 15 pontnál és 3 hárompontosnál járt, pillanatok alatt visszajöttek 9 pontra a kék mezesek, időt kértünk. (40-31) Géringer triplája után ismét közel engedtük magunkhoz Fazekasékat, végül a félidőre 10 pontos előnnyel mehettünk. (49-39)

Wooten Jr. zsákolása indította a második félidőt, majd Clarance is betalált, ezt Sidibe és Dasilva kettese követte. A folytatásban ritmustalanná vált a vendégek és a mi játékunk is, percekkel később azonban ismét magunkra találtunk és elkezdtük „nyitni az ollót”, a negyed utolsüó két percére 15 pontos előnnyel fordulhattunk. (60-45) Fazekas triplázott, a másik oldalon Kovács Ákos passzát Wooten zsákolta a gyűrűbe, ezt a következő támadásnál megismételtük. A negyedet Mathis hármasa zárta. (64-51)

Mathist faultolta Nicholson a triplavonalnál, a dobás jó volt és a büntető is, ismét 9 pontra zárkoztak a vendégek. Ez nem tartott sokáig, Nicholson és Clarance találataival ismét megnyugodhattunk kicsit. Volt még erő a sopronban egy hajrára, Nichols és Mathis dobásaival megint elkezdték ledolgozni a hátrányukat, de innen már nem engedtük ki a meccset a kezünkből és magabiztosan szállítottuk a győzelmet. (86-76)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%