Tükörsima szombathelyi győzelem a Gesztenyés úton.

2024.01.31, 14:08 Kosárlabda
A tavalyi bajnok végig vezetve szállította a tizenhetedik győzelmet Vas megyébe.

Tippmix Férfi NB I. A-csoport – XVIII. Forduló
Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
82 – 118
(15-28, 20-30, 20-31, 27-29)

Benke Szilárd szerezte meg a mérkőzés első kosarát, majd Nicholson passzából Wooten Jr. zsákolt. Tanoh Dez hárompontosa lecsorgott, Nicholson viszont eladta a labdát, a gyorsindításból Tiby volt eredményes. White duplája jó volt, majd ismét Wooten Jr. passzírozta be a játékszert a gyűrűbe. Pot triplájára Kovács nem tudott válaszolni a túloldalon, Tiby könnyű hárompontost szerzett a tranzícióból, majd Keller is betalált, időt kértünk. (6-12) Benke triplázott a technikai megbeszélés után, majd ismét Benkét faultolták a hárompontos vonalnál, a magyar válogatott játékos mindhárom büntetőt értékesítette. Wright Jr. is megszerezte az első pontjait a találkozón, Tanoh Dez ziccerével azonban ismét 10 pont fölötti előnynél volt a Falco. Wright Jr. és Nicholson találatai után ismét Perl volt eredményes egy középtávoliból, a túloldalon White büntetőzött. (13-22) Végül Perl Zoltán hárompontosával 15-28-as eredménnyel ért véget az első etap.

Nicholson találatával indult a második 10 perc, majd ismét Perl volt eredményes, erre azonban Kovács Ákos válaszolt egy hárompontossal. Perl újabb kosarával, majd Jordano és Kovács triplájával már 18 pont volt a vendégek előnye. Ez az előny pillanatok alatt 26 pontra nőtt, ekkor Kucsora triplájával szépítettünk, Tiby kettesével azonban ismét növelte az előnyét a tavalyi bajnok. (26-51) Kucsora percei következtek, azonban hiába estek be a nehéz dobások, a Falconak mindig volt válasza ezekre. A félidőre végül 35-58-as állással mehettünk.

Wright Jr. két büntetőjével indult a második félidő, erre Pongó Marcell válaszolt egy középtávolival, majd Perl kétszer is betalált a büntetővonal magasságából. Kucsora ziccerezett, a túloldalon Keller vágott be előbb egy triplát, majd egy duplát, az i-re a pontot pedig Benke labdaszerzés utáni ziccere jelentette a vendégeknek, ekkor már 31 ponttal vezettek. (40-71) White érkezett meg egy triplával, Perl labdaszerzése azonban sikeres volt, újabb két pontot jegyezhettünk a magyar válogatott játékos neve mellé, időt kértünk. A játék nem változott a negyed hátralevő részében sem, a Falco magabiztosan hozta a kötelezőt, mi csak futni tudtunk az eredmény után. (55-89)

Wooten Jr. zsákolására Kovács válaszolt egy hárompontossal, majd Nicholson is triplázott. Gyakorlatilag a mérkőzés összképe nem változott, azonban pozitívum mindenképpen Kékesi Kolos és Kucsora Csaba játéka, illetve Arnold Botond pályára lépése.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%