Városi Bajnokság 2023-24.

2024.01.23, 20:49 Teke
II. osztály, 7. forduló

Rögtön a forduló első mérkőzése alakult a legizgalmasabban. Egyrészt mindig öröm látni, ha egy csapat mindent megtesz azért, hogy ne hiányosan álljon ki, hanem próbál olyan személyt elhívni, aki nem játszik rendszeresen; másrészt ez a hozzáállás most maximálisan ki is fizetődött a Toldi számára. A mérkőzésen az első párost követően a Kier Team 50 fás előnyre tett szert, de a Toldinak Wascher Roland (150) és Laták Zoltán (149) kiváló gurításainak köszönhetően sikerült kiegyenlíteni a csapateredményt (391-391). Mivel ez utóbbi kettő gurítás egyúttal a két legjobb is volt a mérkőzésen, ez 3-2-es játszmaarányú győzelmet jelentett a Toldi számára.

Bár a fordulóban mindössze a Dream Team csapatának sikerült 400 fa feletti eredményt elérnie, így is kiváló egyéni eredmények születtek: a top tízbe kerüléshez minimum 132 ütött fára volt szükség.

A forduló embere egyértelműen Wascher Roland, aki bár évek óta nem vett részt a bajnokságban, mégis a forduló második legjobb egyéni eredményét érte el, ezzel segítve hozzá csapatát a korábban említett győzelemhez.

Megjegyzés (a fordulótól függetlenül): A Toldi tartalékos felállása dacára elért szoros győzelme is bizonyítja, hogy sokszor annak is jelentősége van, amire nem feltétlen gondolnánk. Hasonló okból hangzik el rendre a csapatindító megbeszélésen, hogy a csapatból 1 vagy 2 személy is jöjjön el akkor is gurítani, ha nincsen harmadik játékos, aki jönni tudna. Bár ilyen esetben a csapatgyőzelemre valóban elég csekély esély van, egy vagy akár kettő játszmapont így is szerezhető. Az pedig lehet, hogy éppen a dobogóról, a feljutásról, vagy a kiesés elkerüléséről fog dönteni.

 

                                                           Letölthető tabella                                                             Letölthető egyéni


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%